Europa 2 - Maxximum muziky

Slováci majú za sebou strieborný šampionát!

Pre Slovensko je to medailové umiestnenie po dlhých deviatich rokoch, naposledy sme totiž získali bronz v Helsinkách 2003. Náš tím vo svojej tretej finálovej účasti v histórii prehral druhýkrát. Ruskí hráči sa z majstrovského titulu tešia po dvojročnej odmlke.

Hviezdou šampionátu bol jednoznačne brankár Ján Laco, ktorého pred šampionátom poznali len najpozornejší hokejoví fanúšikovia a priaznivci tímu HC Lev Poprad. Na šampionáte chytal v naozaj skvelej forme, preto turnaj zakončil s úspešnosťou zákrokov 92,4 percenta. Preto sa tiež dočkal individuálnych pôct a dostal sa aj do All-Star tímu. Ján Laco bol tiež včera vyhlásený za najlepšieho brankára šampionátu. Najlepším obrancom je Zdeno Chára a za najlepšieho útočníka určili organizátori majstrovstiev Rusa Jevgenija Malkina.

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Chára venoval svoju striebornú medailu Pavlovi Demitrovi, ktorý tragicky zahynul pri leteckej katastrofe pri Jaroslavli vlani v septembri. Chára si navyše pred záverečným ceremoniálom na Demitrovu počesť obliekol dres s číslom 38.

Prílet charterového letu so slovenskými hokejistami z majstrovstiev sveta z Helsínk do Bratislavy je naplánovaný na dnes približne o 13.30 na bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika. Výprava sa následne približne od 14.45 presunie autobusom po trase Avion, Vajnorská, Trnavská, Pribinova a Einsteinova až na Námestie SNP. Tam by mal tím pobudnúť približne hodinu.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach