Europa 2 - Maxximum muziky

BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ SVADBA

Vieme koľko bude celá svadba budúceho britského kráľovského páru stáť! Dnešná anglická tlač sa totiž odhodlala určiť čo najpresnejšiu sumu… Podľa odhadov a prieskumov zajtrajšia svadba vyjde Buckinghamský palác až na 100 miliónov libier! Len pre porovnanie- komorná svadba Princa Charlesa s Camillou pred šiestimi rokmi stála skromných 5 miliónov.

– Síce zadarmo, ale so silným zážitkom sa včera v Londýne konalo finále súťaže dvojníkov mladomanželského páru, ktorú zorganovala istá nízkonákladová letecká spoločnosť. Tá priamo pred miesto konania sobáša, čiže pred Westminsterské opáctvo, doviezla 20 dvojníkov Princa Williama a Kate Middleton. Týchto desať reálnych dvojíc súťažilo v niekoľkých disciplínach. Napríklad v ušlachtilom mávaní, v chôdzi, páni museli pokľaknúť a podľa protokolu svoju drahú požiadať o ruku, etc… Na záver dňa porota vybrala víťazný pár, ktorý si môžete pozrieť aj na našom FBK profile Europa 2 – Zoo… Táto dvojica výhrou získala možnosť zúčastniť sa svadby ako regulárne pozvaní hostia.

– Priame televízne prenosy by podľa odhadov mali celosvetovo sledovať až dve miliardy ľudí! Nateraz to vyzerá tak, že prvý svadobný živý telemost sa na obrazovkách objaví už o polnoci londýnskeho času. Paradoxne, toto exkluzívne právo si zatiaľ uzurpovala nie britská, ale americká spravodajská televízia CNN.

– Princ William a Kate Middleton sú takí páni, že už majú dokonca aj vlastné lego! Ak si kliknete špeciálnu svadobnú galériu na našom FBK profile Europa 2 – Zoo, čaká vás tam aj záber z LEGO napodobeniny Westminsterského opáctva, v ktorom si budúci britský kráľovský pár už zajtra povie svoje „áno“. Táto špeciálna hračkárska inštalácia vrátane postavičiek hlavných aktérov v svadobnom outfite je už niekoľko dní vystavená v Múzeu vied a priemyslu v Manchasteri… Svadobné lego sa teší naozaj veľkej obľube. Až na jeden detail. Návštevníci výstavy sa búria, že Kate v lego verzii má krátke vlasy a nemá očakávaný megalomanský závoj.

– Táto udalosť výrazne ovplyvní aj hudobný priemysel. Je známe, že už 5. mája sa na pultoch hudobných obchodov a zároveň v digitálnom predaji objaví… oficiálny soundtrack svadby Princa Williama a Kate Middleton. Ak ale na ňom očakávate songy od Eltona Johna, Lady GaGa alebo Beyoncé, tak vás prudko sklameme. Na CDčkach, platniach ale aj na magnetofónových kazetách sa ocitnú špeciálne komponované melódie kráľovských trubadúrov a skladby v prevedení ďalších prestížnych hudobných súborov z celej monarchie.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach