Europa 2 - Maxximum muziky

Dovolenka + nákupy? Sem choď nakúpiť darčeky

Autorom textu je bloger a cestovateľ Milan Bez Mapy

Spojiť dovolenku s nákupom vianočných darčekov?

New York, USA

Aj keď New York patrí medzi najdrahšie mestá sveta, dve veci sú tu lacné – letenky a nákupy. New York je môj favorit č.1, čo sa týka výletov, nákupov a atrakcií. Okrem množstva obchodov tu nájdeš perfektné jedlo (odporúčam Nathan’s Famous) či tie klasické atrakcie, ako je západ slnka z Empire State Building, či prechádzka Brooklynskym mostom.

Za nákupmi choď do časti Harlem na severe Manhattanu, kde je množstvo outletov. Ak chceš však kvalitné značkové veci, Macy’s v centre mesta je miesto, kam chceš ísť nakupovať.

Prečítaj si o tom, čo vidieť v New Yorku a pozri si aktuálne akcie na letenky do New Yorku

Kuala Lumpur, Malajzia

Kuala Lumpur je spolu so Singapurom New York Ázie. V celom Kuala Lumpur sa nachádza viac ako 10 obrovských nákupných centier so svetovými značkami. Mne sa najviac páčilo nákupné centrum pri KLCC, ktoré stojí rovno pod známymi dvojičkami Petronas Towers. Malajzia je na život lacná krajina, čo sa odráža aj na cenách za oblečenie a elektroniku.

A čo je najlepšie na Kuala Lumpur? Stačí sadnúť na vlak za mesto a ocitneš sa v džungli, ktorá nemá s ruchom tejto metropoly nič spoločné.

Pozri si aktuálne akciové letenky do Kuala Lumpur

Tallinn, Estónsko

Kto by povedal, že hlavné mesto Estónska je super na nakupovanie vianočných darčekov? Estónsko je zaujímavá krajina. Bez ohľadu na to, že som tu pol roka študoval, fascinovalo ma, že napriek tomu, aký je Tallinn moderný, stále sú tu ceny hodné Východnej Európe. Kvalita za nízku cenu, ako by povedala nejedna modelka v reklame.

Pozri si aktuálne akciové letenky do Tallinnu

Milan Bez Mapy, cestovateľský blog, ktorý trhá Slovákov z kancelárskych stoličiek od roku 2013. Sleduj ma na Instagrame.

Ďalší článok od Milana – cestovateľa bez mapy nájdete na webe www.europa2.sk už budúcu nedeľu o 18:00 hod.

Prečítajte si tiež:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach