Europa 2 - Maxximum muziky

Ak trpíš selfitídou, tu je niekoľko užitočných tipov, ako ju zvládnuť

Vieš pripraviť parádnu sviečkovú a bez mihnutia brvou vymeníš koleso na aute? Výborne, potom si pripravený na ďalší level skúšky dospelosti – test zručnosti s predným foťákom na smartfóne. Poznať „svoje uhly“ je dnes rovnako dôležité ako poznať číslo svojich topánok.

Poď do klubu selfie majstrov

To, čo delí selfie maniaka od selfie majstra, je dobre zvládnutá technika. Kým ten prvý cvaká naprázdno, trávi povážlivo veľa času pred kúpeľňovými zrkadlami a smúti nad priemerným až podpriemerným výsledkom, druhý fotí štýlom, že to vyzerá, ako by sa už narodil s objektívom vo svojej malej rúčke, namiereným na seba. Si pripravený prejsť do tábora selfie majstrov? Tak poď!

Tvojou vstupenkou do klubu je Motorola moto g⁷ plus. Už len preto, že prichádza s najvyšperkovanejšou fotografickou výbavou, akú si kedy v sérii moto g videl. Mať v rukách dobrý nástroj je skrátka absolútny základ, pretože pre kvalitu fotky je dôležité, aby to medzi tebou a foťákom „kliklo“ a aby si VERIL, že toto je top zariadenie pre fotenie.

12 MP predný foťák s veľkými pixelmi konzervuje tvoj pôvab vysoko nad očakávania svojej strednej triedy smartfónov a milo ťa prekvapí, ako dobre mu to ide so zachycovaním detailov, dokonca aj pri zlom svetle.

Nik predsa nestojí o umelo vyžehlené tváre bez iskry. Keď treba, vylepšíš obraz prisvietením pomocou obrazovky. Samozrejmosťou je skrášľovací filter, čo vypichne to najatraktívnejšie z tvojej tváre a keďže intenzitu úprav môžeš korigovať aj manuálne, máš istotu, že výsledok bude vždy pôsobiť prirodzene.

Trúfni si fotiť „proti pravidlám“

Nesleduj súčasný trend a občas nahraď zlaté pravidlo „bradu dole, smartfón hore“ za iné. Poznať svoje uhly je síce dôležité, ale nechceš predsa skončiť ako tí kamoši na Instagrame, čo päť rokov zvečňujú samých seba v identickej póze, až je ti divné, že ich ešte neseklo v krku. A tu sa dostáva k slovu systém dvoch zadných foťákov motorola moto g⁷ plus. Veď kto vraví, že na selfíčka slúži len selfie foťák?!

Postav sa pred zrkadlo tak, aby bol tvoj smartfón mimo zrkadlovej plochy. Takto jednoducho (a so šikovným výrezom) zakamufluješ fakt, že si sám sebe fotografom. Výkonné duo zadných fotoaparátov 16 MP + 5 MP si perfektne poradí s efektmi hĺbky a aj pri vyššom rozlíšení zachytí drobné detaily, ktoré dávajú záberu „život“. Optická stabilizácia obrazu zaručí, že tvoje roztrasená ruka sa neodrazí na kvalite fotky a softvér s prvkami umelej inteligencie lepšie deteguje úsmev či ideálnu kompozíciu. Ó, a povedali sme ti už o kreatívnych fotografických režimoch sedmičkovej plusky?

Bez zbytočného spoilerovania – je ich toľko, že pri nich ľahko môžeš stratiť pojem o čase.

Varovanie: Tento model môže v dôsledku extrémne dobrých foto parametrov vyvolať u citlivých jedincov selfitídu. Ak na sebe začneš pozorovať príznaky závislosti od selfíčok, daj si pauzu, odkloň smartfón od tváre a natoč ho smerom k miliónom ďalších potenciálne úžasných objektov na fotenie.

Modelka: Miriam Mattová

Styling : Ema Klein

Fotograf :Adam Húšek

Makeup : Ľubica Orolínová

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach