Europa 2 - Maxximum muziky

Megahit I Kissed A Girl od Katy Perry oslávil 10 rokov: Toto ste o songu nevedeli!

Autrokou skladby je Katy Perry, pre ktorú sa stala pesnićka v jej kariére prelomovou. Keď vyšla, pochválila ju aj samotná Madonna.

Ako prezradila speváčka, refrén pesničky jej napadol ráno, keď sa zobudila. Rok a pol jej skladba ležala v zásuvke. Na album One Of The Boys ju dokončila na poslednú chvíľu.

Inšpiráciou pre pesničku sa vraj speváčke stali pery herečky Scarlett Johansson. Ako prezradila neskôr, vychádzala z vlastnej skúsenosti. Raz dávno pobozkala Miley Cyrus.

Skladbu najprv ponúkli speváčke Macy Gray. Keď ju odmietla, Katy sa rozhodla, že ju naspieva sama. Veď si ju aj sama napísala.

I Kissed A Girl spôsobila veľký rozruch. Mnohí speváčku kritizovali, že propaguje homosexualitu. Katy sa bránila. V rozhovore povedala, že sa jej páčia muži a pesnička je narážkou na životný štýl mladých dievčat, ktoré rady experimentujú.

Samotný song vyšiel 28. apríla 2008, videoklip 16. mája 2008. Skladba sa dostala na vrchol rebríčkov v desiatkach krajín po celom svete. Bola pilotným singlom Katynho albumu, pri ktorom začala používať priezvisko Perry. (Občianskym menom sa tmavovláska volá Catherine Hudson.)

Súťaž o lístky na viedenský koncert Katy Perry už čoskoro na našom webe. Lístky do súťaže venuje eventim.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach