Europa 2 - Maxximum muziky

Elite Model Look 2019: O víťazoch už nerozhoduje iba krása a miery, do popredia idú individualita a osobnosť

V Španielskej sále Pražského hradu sa v utorok uskutočnilo finále súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2019 pre Českú a Slovenskú republiku.

Najprestížnejšia modelingová súťaž na svete, do ktorej sa každý rok prihlási stotisíce záujemcov z viac než 30 krajín sveta, pozná teraz mená víťazov pre Českú a Slovenskú republiku. Prvé priečky za Českú republiku obsadili Klára Binderová a Sebastián Klimeš a za Slovenskú republiku Charlotta Kušnírová a Andrej Chamula.

O budúcich modelkách a modeloch rozhodovala porota zložená z odborníkov v oblasti módy, kultúry a médií, partnerov projektu a zahraničných modelingových agentov. Čestnou predsedníčkou poroty 28. ročníka projektu Schwarzkopf Elite Model Look pre ČR a SR sa stala supermodelka a podporovateľka nadácie Alsa, Daniela Peštová.

Víťazi budú reprezentovať svoje krajiny na svetovom finále v novembri v Paríži, kde si TOP 15 finalistov rozdelí garantované zmluvy s agentúrou Elite v celkovej hodnote takmer 780.000€.

Počas slávnostného galavečera sa na exkluzívnej prehliadke predstavili topmodelky Denisa Dvořáková, Michaela Kocianová, Danielka Kocianová, Linda Nývltová, Barbora Brušková, Sasha Gachulincová a víťazky svetových finále z rokov 2013, 2014 a 2016 Eva Klímková, Bára Podzimková a Jana Tvrdlíková.

O vynikajúci hudobný zážitok sa v rámci finále postarali Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Finálovým večerom sprevádzal Jakub Prachař.

Riaditeľ agentúry Elite Model Management pre Česko a Slovensko Saša Jány prezradil, že v súčasnom modelingu sa opäť k slovu dostáva omnoho viac osobnosť a výrazný typ, informuje Pravda.

„Dnes už to vôbec nie je o kráse, výškach, mierach. Klienti, možno aj kvôli mladým ľuďom na sociálnych sieťach, hľadajú skôr individuálne typy a looky. Takže obrovský úspech zaznamenala počas večera napríklad baba, ktorá mala kučeravé vlasy a strojček na zuboch. Myslím si, že práve Charlotta je reprezentantom tejto novej krásy. A Andrej nás očaril vzhľadom, ale aj výnimočnou charizmou,“ dodal Jány.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach