Europa 2 - Maxximum muziky

Táto žena má podľa vedcov najdokonalejšiu tvár na svete

23-ročná modelka Bella Hadid je podľa vedcov tá najkrajšia žena na svete. Tento fakt podložili tzv. zlatým rezom, ktorý môžeme nájsť ako v geometrii, tak i v umení a prírode.

Zlatý alebo aj božský rez iracionálne číslo s mnohými zaujímavými vlastnosťami. Geometrické tvary odvodené od tohto čísla sa v európskej kultúre považujú za esteticky veľmi príťažlivé a mnohé geometrické proporcie v prírode majú blízko k tomuto číslu.

Starovekí Gréci verili, že čím bližšie sú pomery tváre alebo tela k číslu 1.618 (známeho ako Phi), tým sú estetickejšie.

Chirurgička Julian De Silva, zostavila zoznam pomocou zmapovania očí, obočia, nosa, pier, čeľuste, brady a uší každej ženy, aby určila, kto je najbližšie k pomeru.

„Bella Hadid bola jasným víťazom, keď sme všetky prvky jej tváre zmerali z hľadiska fyzickej dokonalosti. Mala najvyšší celkový výsledok pre svoju bradu, ktorá je so skóre 99,7% vzdialená len 0,3% od toho, aby bola dokonalým tvarom. Bella sa umiestnila na druhom mieste za Scarlett Johansson pre umiestnenie jej očí,“ uviedla doktorka.

mirror.co.uk

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach