Europa 2 - Maxximum muziky

Potrebuješ pomôcť a ochrániť? Už nebudeš musieť volať 158!

Policajný zbor je s viac ako 500 000 odberateľmi obsahu svojich 10 facebookových stránok a jedného účtu na Instagrame najsledovanejšou štátnou inštitúciou v prostredí sociálnych médií. Krok s modernými trendmi bude držať aj v roku 2020, kedy verejnosti predstaví svoju mobilnú aplikáciu.

„Pripravovaná mobilná aplikácia ponúkne občanom bezpečnostné tlačidlo, prostredníctvom ktorého budú môcť privolať hliadku na miesto trestného činu v prípadoch, ak by ústny telefonát na linku číslo 158 predstavoval riziko pre ich bezpečnosť. Využitie aplikácie si viem predstaviť pri opakovaných incidentoch v centre Bratislavy, ale aj v prípadoch, keď je obeťou domáceho násilia žena a pred agresívnym mužom sa schová v inej miestnosti,“ povedal prezident Policajného zboru Milan Lučanský.

Aplikácia taktiež podľa Lučanského otvorí možnosti aj svedkom trestnej činnosti.

Na projekte mobilnej aplikácie pracuje Policajný zbor od polovice roka 2019, pričom jej spustenie plánuje v prvých týždňoch roka 2020. Pilotná fáza aplikácie bude dostupná pre územie hlavného mesta. Počas jej pilotnej prevádzky aplikácia podstúpi rôzne formy testov, aby sa po spustení pre celé územie Slovenskej republiky stala plnohodnotnou pomôckou pre jej všetkých obyvateľov.

Zdroj: facebook.com

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach