Europa 2 - Maxximum muziky

Známi hudobníci si v januári svoje prestížne GRAMMY CENY neprevezmú, organizátori hlásia zmenu

Tento rok sa prestížne udeľovanie cien malo konať 31. januára 2021, kvôli obavám zo šírenia koronavírusu Covid-19 sa však organizátori takmer na poslednú chvíľu rozhodli podujatie presunúť na neskôr. Vo svojom vyhlásení vysvetlili, že po konzultácii s odborníkmi sa odovzdávanie cien bude konať až 14. marca 2021: „Zhoršujúca sa situácia v súvislosti s ochorením Covid-19 v Los Angeles, kedy dochádza k preťaženiu nemocníc a kapacity JIS sú zaplnené, nové vládne usmernenia nás doviedli k záveru, že odloženie našej šou bola správna vec. Nič nie je dôležitejšie ako zdravie a bezpečnosť našej hudobnej komunity ako i stoviek ľudí, ktorí neúnavne pracujú na príprave tejto udalosti. Chceme poďakovať všetkým talentovaným umelcom, zamestnancom, našim sponzorom a najmä nominovaným za pochopenie, trpezlivosť a ochotu s nami spolupracovať v týchto bezprecedentných časoch.“

Program Grammy už dávnejšie plánoval pre tento ročník značne obmedzenú šou. Publikom bolo úplne vylúčené a počas veľkolepej noci by sa na javisku objavil iba moderátor a účinkujúci. Nominovaní by do vysielania vstupovali iba prostredníctvom online prenosov zo svojich domovov.

Na to, kto dostane vzácne sošky si teda ešte musíme chvíľu počkať. Tento rok sa najviac nominácií ušlo speváčke Beyoncé, ktorá získala až deväť nominácií v ôsmich kategóriách. Taylor Swift má na konte šesť nominácií, podobne ako Dua Lipa a raper Roddy Rich. Billie Eillish je nominovaná štyrikrát, tak ako i Megan Thee Stallion a raper DaBaby.

Zdroj: rollingstone.com

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach