Europa 2 - Maxximum muziky

Martin HARICH predstavuje novinku SIMPLE SONG: „Snívam o slobode, ktorá je síce zahmlená, ale je na dohľad!“

Plánovanú premiéru muzikálu ale zhatila pandémia koronavírusu a odsunula ju na budúce Vianoce. Pobyt v USA Martin využil aj na skladanie vlastnej tvorby a na cestovanie po kontinente. A práve atmosféra krajiny s nádychom slobody ho inšpirovala k vytvoreniu nového singla SIMPLE SONG, v ktorom sa nezaprie vplyv americkej country scény. Spevák tak pokračuje vo svojej anglickej tvorbe a nadväzuje na minuloročné EP BLUE so singlami SERIOUS TROUBLE alebo FIGHT FOR YOU, ktoré sa zaradili medzi súčasné rádiové hity.

Do skladby SIMPLE SONG som schoval veľa pocitov, ale je predovšetkým o tom, ako sedím v noci potichu na balkóne a tak trošku snívam o slobode, ktorá je síce na dohľad… ale tak trochu zahmlená. Napriek tomu je SIMPLE SONG veselá pieseň. Lebo aj my sami vieme, že tento pocit nie je smutný. Je to iba pocit, že nám chýba čosi, čo sme mali ešte pred pár mesiacmi – každý deň len tak na počkanie. Celkom jednoduchý pocit. Ako melódia tejto pesničky,“ predstavuje Martin Harich inšpiráciu k svojej novinke a dodáva: „Neskrývam fakt, že ma americká country scéna trochu ovplyvnila. Koniec-koncov – nie je práve „inšpirácia“ a „objavovanie nových postupov“ presne to, čo nás dvíha zo stoličiek a núti nás sem-tam zbaliť kufre ? Počas pandémie práve toto „objavovanie“ chýbalo nejednému z nás. A tak, ako sme žili akosi viac zo spomienok – vznikla táto pieseň.

​Rok 2020, ktorý sa niesol v duchu obmedzenia pohybu a bez možnosti koncertovania, využil Martin Harich najmä na ďalšiu autorskú tvorbu. Na začiatku roka vydal anglické EP BLUE, ktoré je ovplyvnené hlavne cestovaním a tiež „hraním na ulici“ vo svetových metropolách. Počas leta potom vypustil do sveta album Tulák, v ktorom sa na chvíľu vrátil k svojej rodnej slovenčine a ktoré nahral sám v záhradnom domčeku počas nútenej karantény. Tulák v sebe nesie Martinove tradičné ľahko melancholické balady a bol vydaný vďaka silnej podpore fanúšikov, ktorí na neho prispeli prostredníctvom crowdfundingového projektu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: tlačová správa

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach