Europa 2 - Maxximum muziky

Chytľavý singel Liny Mayer STRATENÁ dostal vizuál, poď si pozrieť nový VIDEOKLIP

Lina Mayer v marci predstavila novinku s názvom Stratená, ktorou dala jasne najavo svoje ďalšie hudobné smerovanie a predznamenala nový album, na ktorom aktuálne pracuje.

„Rok 2020 bol pre nás všetkých veľmi náročný, po všetkých stránkach, s mojím tímom sme v tom roku dokonca chystali turné, ktoré sa nakoniec žiaľ neuskutočnilo. A možno práve preto som sa pustila do tvorby a práce na nových skladbách. Odhliadnuc od vecí, čo sa dejú, či už vo svete, alebo v mojom živote, chcela som prostredníctvom hudby uniknúť, a hľadať cesty ako vyjadriť všetky svoje pocity, emócie a zážitky kreatívnym a zábavným spôsobom,“ uviedla speváčka na margo jej skladby.

Skladba Stratená nesie výrazný nádych popovej tanečnej hudby 80/90-tych rokov, no zároveň jej nechýba súčasný zvuk. Tento trend je momentálne veľmi aktuálny v zahraničnej popovej hudbe. „Veľmi sa mi páči, aký smer nabral súčasný pop vo svete a chcela som to spraviť podľa seba. Myslím, že skladba ma opäť posunula niekam inam, ale to je dobre, umelec sa musí vyvíjať a posúvať.“ dodala.

Na rozdiel od jej doterajšej tvorby si túto skladbu pripravila v slovenskom jazyku: „S touto myšlienkou som sa pohrávala už dlhšie, veď koniec koncov, v šuflíku mám kopec rôznych textov. Ale aj vďaka situácii, v akej sa momentálne nachádzame, som o to viac chcela mať bližšie k ľudom a k mojim fanúšikom, a myslím, že slovenčina je jednoznačne cesta“, vysvetľuje Lina, prečo prišla so slovenskou skladbou až teraz.

​Tak ako pri všetkých jej doterajších skladbách, aj na tejto je autorkou hudby a textu. Na skladbe však hudobne Lina spolupracovala aj s Lacom Rychtárikom a producentsky sa pod ňu podpísal opäť Vlado „Randy“ Gnepa z nahrávacieho štúdia Basem3nt recording studio.

Hudba a text skladby Stratená vytvárajú zaujímavý kontrast. Kým hudba vás ťahá tancovať a už vidíte záblesky svetiel z tanečného parketu, pri započúvaní sa do textu si uvedomíte, že nie je až tak ľahkovážny. „Veľmi ma baví kontrast medzi hudbou a textom, vytvára to určité napätie v skladbe, je to niečo ako „sad disco“. Ale nechcem aby bol text vnímaný ako smutný, práve naopak, je veľmi vyrovnaný a silný vo svojom postoji, keď si človek uvedomí, že niečo už skrátka skončilo a je čas posunúť sa .“

Lina Mayer patrí medzi najvýraznejšie tváre súčasnej popovej hudby na Slovensku. V roku 2019 vydala svoj eponymný album, kde zhromaždila všetky svoje doterajšie single ako Personal Sky, Don’t leave me now, Nothing, či So high, vrátane niekoľkých noviniek. Jej skladba Personal Sky sa stala rádiovým hitom, pričom aj ostatné skladby si zaslúžili pevné miesto v slovenských playlistoch, vďaka čomu sa Lina zaradila medzi naše najhranejšie speváčky.

Pozri si nový retro videoklip tu:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Europa 2

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach