Europa 2 - Maxximum muziky

Popularita seriálu Stranger Things zamiešala hudobné rebríčky po celom svete

Koncom mája sa na Netflixe objavilo prvých sedem dielov štvrtej série populárneho seriálu Stranger Things. Očakávania boli obrovské a predpokladaný záujem divákov veľký. Čo ale uvedenie prvej časti novej rady spôsobí s hudobnými rebríčkami, tušil len málokto.

Na prvé priečky vystrelila pieseň od Kate Bush z roku 1985. Slávna skladba Running Up That Hill z platne Hounds Of Love sa vďaka Stranger Things dostala k novej generácii poslucháčov a tí ju okamžite prijali za svoju!

https://www.youtube.com/watch?v=wp43OdtAAkM

Má to na svedomí obrovský vplyv samotného seriálu a všadeprítomná nostalgia po osemdesiatych rokoch, ale aj nadčasovosť „brutálne pravdivej a bolestne zmysluplnej“ piesne, ktorá patrí k najslávnejším nahrávkam britskej speváčky. V slovenskej hitparáde singlov vyskočila za minulý týždeň priamo na 4. miesto, v Čechách sa vytiahla na 6. priečku a v ostrovnej UK Top Chart sa pieseň dostala na 8. miesto.

Speváčka Kate Bush na svojej stránke napísala: „Možno ste už počuli, že Netflix nedávno vydal prvú časť fantastickej a napínavej novej série Stranger Things, ktorá obsahuje pieseň Running Up That Hill. Mladí fanúšikovia tento film milujú, a tým dostala moja pieseň úplne nový nádych a vďaka tomu sa skladba dostala po celom svete znovu do hitparád.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach