Europa 2 - Maxximum muziky

V klipe bol pochovaný zaživa! Drozďo & Demex predstavujú novinku s latino spevákom Eusebiom

Martinskí producenti a DJ-i Drozďo & Demex namiešali spolu s kubánskym latino spevákom Eusebiom horúcu novinku TEGUILA s netradičným nápadom spojeným s morbídnym videoklipom, ktorý je zároveň aj sexi.

„Chceli sme vymyslieť niečo iné. Určite to bol pre nás zábavný projekt, aj keď sme sa párkrát poriadne zapotili, ale nakoniec všetko stálo za to,“ hovorí Jakub „Demex“ Mišík.

Matej „Drozďo“ Drozdi ho dopĺňa: „Spolupráca s Eusebiom je vždy zábavná a po ľudskej i umeleckej stránke sa nám veľmi osvedčila. Eusebio je ako Kubánec veľmi temperamentný a muzikálny. Kubánsky jazyk v originály ponúka nespočetné množstvo spôsobov frázovania a rytmických zmien, čo mimoriadne vplýva na celkovú energiu skladby.“

Charizmatický interpret pochádza z mesta Camagüey na Kube a momentálne pôsobí na Slovensku a v Čechách. „S Eusebiom sa už poznáme od nášho spoločného singla z roku 2018 Buena Onda, hovoria.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V nahrávacom štúdiu Petra Pana nahrali vokály

„Skomponovali sme nástrel hudby, zaranžovali ju a poslali sme ju Eusebiovi. Následne sme si pár krát všetci sadli, doladili detaily a využili naše nápady. Eusebio v nahrávacom štúdiu Petra Pana nahral vokály a surové nám ich poslal do nášho martinského produkčného štúdia. My sme to v našom štúdiu spracovali a zmixovali do výslednej podoby skladby. Po mixe a masteringu tak vznikla finálna skladba, na ktorú sme veľmi hrdí. Práce na skladbe trvali asi 4 mesiace,“ objasnili Drozďo & Demex.

Nápad na klip prišiel ako z neba! „Jednoducho nás napadlo spojiť niečo príjemne s úplne kontrastným,“ dodali DJ-i. Príprava a samotná produkcia klipu bola pomerne náročná. Samotná príprava trvala približne týždeň. Produkcia klipu potom obnášala na prvý pohľad ťažkú úlohu – zvládnuť všetko počas jedného natáčacieho dňa.

„Na nakrúcanie prišlo dobrovoľne veľké množstvo ľudí, ktorí nás povzbudzovali a pomáhali nám uľahčiť logistické záležitosti, ako je doprava, strava, občerstvenie a iné, za čo sa im chceme veľmi poďakovať,“ doplnil Drozďo. „Nakrúcanie sme skončili až večer pred polnocou, kedy sme mohli spokojne zhodnotiť, že úloha nakrútiť klip počas jedného dňa bola splnená,“ vysvetlil Demex.

V klipe si zahral hlavný herec Ján Dulík, ktorý si musel vytrpieť zakopanie do hliny, pády z bicykla a celodenné točenie. Ďalej sa k nemu pripojili sexi z VIVAS dance group a vznikol tak veľmi zábavný a tanečný videoklip. Sleduj!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach