Europa 2 - Maxximum muziky

ADONXS, posledný víťaz SuperStar, pozýva v novom klipe GAME do temného sveta hier a bábik

Po úspešnom vydaní prvej piesne Moving On, prichádza Adam Pavlovčin alias ADONXS (čítaj Adonis) so svojim očakávaným singlom GAME. „Je to pre mňa najkomerčnejšia skladba, ktorá bude na mojom albume a práve preto som ju chcel vydať ešte počas leta. Žánrovo je to, ako sme si zvykli s producentami hovoriť, „sentimentálny pop“ . Ide o tanečnú skladbu s nie úplne veselým textom,“ hovorí spevák.

„Game je pre mňa hra, ktorú väčšina z nás hrá v každodennom živote. Je to hra, v ktorej sa umelec ocitne, keď vstúpi do sveta showbiznisu. Čast sa vyskytne aj v partnerskom a intímnom živote. Veľmi ľahko sa stávame bábikou pre niekoho a je náročné nájsť hranicu medzi tým, čo chceme a tým, čo od nás vyžaduje okolie. Taká hra s nami dokáže niekedy poriadne zamávať,“ prezrádza Adam o novinke, ku ktorej je natočený aj ambiciózny klip.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Práve analógia hry s bábikami je pre klip kľúčová. Tento svet bábik je tak trochu temný, veľmi queer, ľahko kinky, ale 100 % aesthetic. Na videoklipe spolupracovala aj slovenská televízia Markíza v prepojení s ich novými a známymi postavami seriálu Pán Profesor. Tieto postavy stvárnili vo videu Adonxsovych predajcov a spoločníkov.

Klip, na ktorom sa podieľal 50-členný tím, zastrešila pražská produkcia Closer. Do režisérskej stoličky si zasadol znovu Jiří Horenský, kameramanom je zahraničný talent Stephan Muhlay, prácu hlavného výtvarníka zastrešila Mariana Kuchařová, choreografiu si vzali na starosť Kristína Tukan Martanovičová a František Čech a o styling sa postarala Katarína Chválová.

Na skladbe Game spolupracoval okrem stáleho tímu – Oliver Fillner, Marek Rakovický a Tomáš Lobb aj Dave Kutch, ktorý je aj mastering inžinierom umelca The Weeknd.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach