Europa 2 - Maxximum muziky

Lukáš Adamec zverejnil lyrics video k piesni Lietaj, ktoré evokuje pokoj, pokoru, či zmierenie

Po zverejnení videoklipov a úspechu skladieb Tancuj mi, Najviac, Život je boj, Zmiluj sa, či Áno, rozumiem, prichádza Lukáš Adamec s novinkou Lietaj, ktorá tiež pochádza z jeho najnovšieho albumu „…na lepšie časy…“.Priaznivcom slovenskej hudby naservíroval vizuálny zážitok v pohode hraného lyrics videa. Môžeš na ňom vidieť nádherné, no pritom pomerne jednoduché zábery, ktoré zachytávajú a vyzdvihujú intimitu piesne.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

O čom skladba je, by Lukáš nechal na každého osobné vnímanie, významov môže mať viacero. „Ja v nej vidím a počujem niekoho, kto na mňa dáva pozor „zhora“. Možno že aj niekoho, kto so mnou už nemôže byť. Niekoho, koho nosím v srdci a myšlienkach. Niekoho, kto mi vyčarí úsmev pri spomienke naňho. Niekto v nej môže vidieť svojho anjela strážneho, niekto zasa lásku,“ vysvetľuje spevák, čo pieseň vyvoláva v ňom.

Hrané lyrics video, ktoré spevák zverejnil, podčiarkuje čistotu a pokoj zvuku a textu piesne. Celé natáčanie trvalo len 15 minút na poli neďaleko Prahy a zastrešil ho Jakub Mahdies Mahdál, ktorý produkoval i niekoľko predošlých videí. „Moja predstava bola spojená s prírodou a on mi ukázal pár lyrics videí, ktoré už urobil a inšpirovali ma. V podstate sme utekali na pole a naháňali posledné lúče slnka. A ono to vyšlo. A dokonca, takto krásne. Výsledkom je hra svetla a siluet, ktoré evokujú pokoj, pokoru, zmierenie a s výsledkom som veľmi spokojný,“ opisuje Lukáš priebeh natáčania videa.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Lukáš má s albumom „…na lepšie časy…“ ešte ďalší plán. „Chcel by som natočiť ešte jeden klip, a tým album uzavriem,“ hovorí a zároveň prezrádza, čo bude nasledovať. „Na novej produkcii skladieb, s mojimi overenými parťákmi, sa už pracuje. Teším sa na výsledky. Teším sa na reakcie fanúšikov a hlavne na koncerty a kontakt s ľuďmi.“ Tie najbližšie sa uskutočnia v Spišskej Teplici a v Spišskom Hrhove. Lukáš Adamec so svojou kapelou v auguste zahrá aj v Moldave nad Bodvou i Trebišove. „Veľa koncertov bude aj na jeseň, všetky miesta i dátumy sú pravidelne zverejňované na mojich sociálnych sieťach,“ odkazuje.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach