Europa 2 - Maxximum muziky

Erika Rein, ktorá má na svojom konte spoluprácu s Yaelom, sa postarala o vokály v skladbe YOYO

Deväť piesní vznikalo počas dvoch rokov, kedy Štěpán odohral desiatky koncertov, vrátane veľkých festivalov ako Colours of Ostrava či bratislavský Uprising.

Pilotným singlom nového albumu II je pieseň YoYo, kde hosťuje talentovaná Slovenka Erika Rein. YoYo má výraznú groovy atmosféru vďaka basovej linke Petra Bidla s tradične provokatívnym textom, čo je typickým znakom Štěpán Hebík, známy ako 7krát3. Ide o prvý Štěpánov duet so speváčkou, navyše ide o česko-slovenskú spoluprácu. Eriku si všimol v slovenskej talentovej súťaži a okamžite ju oslovil.

„Hneď som vedel, že so speváčkou, ktorá má takú farbu hlasu a hudobný cit, chcem spraviť song,“ opisuje spevák. Pieseň YoYo vznikla na songwriterskom sústredení, kde sa Štěpán stretol v jednom tíme s Angličanom Joshuom Jamesom a českým muzikantom Marcellom, ktorí sú tiež súčasťou skupiny, čiže celkom dvadsaťsedem spolupracovníkov, ktorí sú na novom albume II.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Spevákovu tvorbu najprv nespoznala, no okamžite si ju zamilovala

„Jedného dňa sa mi na Instagrame objavila správa od Štěpána, či by som nešla do spolupráce na jeho singel k novému albumu. Priznám sa, že som jeho tvorbu dovtedy nepoznala, na rozdiel od mojich hudobných aj nehudobných kamošov, ktorí mi povedali, že by táto spolupráca znela super. Štěpánovu tvorbu som si napočúvala a ostala som nadšená, že niekto takto brutálny ma oslovil na spoluprácu. Keď som počula demo skladby YOYO, tak som sa v tom len utvrdila. Spolupráca prebiehala, bohužiaľ, viac-menej online. Bolo však pre nás oboch veľmi dôležité, aby to fungovalo aj ľudsky, tak sme sa pred točením videoklipu a samotným releasom tracku stretli na Uprisingu, kde mal Štěpán koncert a tam teda bolo jasné, že to bude extrémne fungovať! Po tom čo som počula celý Štěpánov album, som najradšej, že si na feat vybral práve mňa, pretože je to podľa mňa jeden príjemný a kvalitný album,“ hovorí nadšene Erika Rein.

Singel sa zámerne, a tak trochu ako za starých čias, najskôr objavil v klasických FM rádiách. Pražské Expres FM ho nasadilo do playlistu exkluzívne a ako prvé, a to už 17. októbra. Nový album je po výtvarnej stránke ovplyvnený poetikou starých prírodovedných dokumentov slávneho francúzskeho oceánografika Jacqua-Yvesa Cousteaua.

Za posledných pár rokov toho mladý muzikant stihol veľa. Hudobnú scénu obohatil o mnohé spolupráce, napríklad s Orionom, Vladimirom 518 alebo Mikom Trafikom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach