Europa 2 - Maxximum muziky

Čo ťa nezabije, to ťa posilní? Slovenka Karin Ann má na to iný názor!

Karin Ann predstavuje nový singel for a moment. Baladická skladba zaujme nielen chytľavým atmosférickým zvukom, ale aj spoločensky uvedomelým posolstvom, ktoré už neodmysliteľne patria k tvorbe tejto neprehliadnuteľnej slovenskej speváčky. Singel vychádza v sprievode visualizer videa, ktoré Karin nakrúcala v americkom Malibu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Karin pri písaní piesne inšpiroval citát „Čo ťa nezabije, to ťa posilní,“ alebo aké si uvedomenie si, že má naň iný názor, než väčšina ľudí. Aj keď to, čím si prechádzate, vás robí tým, kým ste, nie vždy vás to posilní. Niekedy vám to spôsobí traumu alebo problémy, ktoré potom musíte prekonať a ktoré môžu ovplyvniť váš život. Ľudia potom očakávajú, že z toho nebudete smutní alebo nahnevaní,“ uvažuje.

Písanie tejto piesne bolo pre ňu údajne zároveň istou formou terapie. „Je to o prijatí zlých vecí, ktorými ste si prešli, je to o prijatí toho, že liečenie vyžaduje čas a že je v poriadku necítiť sa dobre. Ide o to prijať všetko, čo sa stalo a podniknúť vedomé kroky k uzdraveniu,“ dodáva.

V tejto súvislosti podobne vníma aj slovné spojenie „čas lieči“: „Podľa toho by ste mali zabudnúť na to, ako zlé boli veci, ktorými ste si prešli. Ani to vás však magicky neuzdraví, pokiaľ neurobíte vedomé kroky k uzdraveniu,“ vysvetľuje svoje myšlienky, ktoré zhudobnila v najnovšom singli.

​for a moment prináša príjemný atmosférický zvuk, súzniaci s melanchóliou zimných dní. Hudobného mixu sa ujal 2-násobný držiteľ Grammy Mitch McCarthy, ktorý stojí za zvukom najväčšieho hitu Olivie Rodrigo drivers license.

O Slovenke sa píše v amerických i poľských médiách

Karin Ann sa prostredníctvom svojej hudby angažuje ako hlas generácie Z, kritička zastaraných spoločenských stereotypov a zastánkyňa práv, ktoré sa nesústreďujú len na LGBTQ+ menšiny. Jej kariéra nabrala globálne rozmery v roku 2021, kedy ju Spotify obsadilo na billboard na Times Square v New Yorku v rámci programu Spotify Equal ako prvú spomedzi slovenských umelcov a umelkýň.

Na domácej európskej pôde bola jej tvorba ocenená v Nemecku cenou Munich Music Video Award pre jej videoklip babyboy a v Česku víťazstvom v kategórii Objav roka v hudobnej ankete Žebřík. Vlani zaujala skupinu Imagine Dragons, ktorá si ju vybrala ako predskokanku na svoje turné. Vystúpila tiež na koncertoch britského speváka YUNGBLUDa a absolvovala sériu koncertov s americkou hviezdou LP.

V týchto dňoch meno Karin Ann intenzívne skloňujú médiá v USA a v Poľsku v súvislosti s jej verejnou podporou práv poľskej LGBTQ+ minority. Počas vystúpenia v tamojšej konzervatívnej štátnej televízii TVP2 v júli 2021 Karin nečakane vytiahla dúhovú vlajku a prihovorila sa utláčanej LGBTQ+ komunite v Poľsku. Jej gesto sa okamžite stalo hlavnou témou v nielen poľských médiách.

K iniciatíve, ktorú Karin Ann odštartovala, sa najnovšie pridali britská speváčka Melanie C Spice Girls, ktorá pre tvrdé represie voči tamojšej LGBTQ+ komunite zrušila svoj novoročný koncert v Poľsku, ale aj americká skupina Black Eyed Peas, ktorá v Poľsku na Silvestra vystúpila s dúhovými páskami na rukávoch svojich kostýmov.

https://www.instagram.com/p/CnhvR8rP1Pq/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach