Europa 2 - Maxximum muziky

Svetové finále Elite Model Look 2022 sa uskutoční v Prahe už 30. augusta

Top 30 finalistov vybraných z tisícov uchádzačov z viac než 100 rôznych národností sa zúčastní päťdňového sústredenia, kde sa naučia základom modelingu a pripravia sa na záverečný gala večer, ktorý im otvorí dvere do módneho sveta. Fotografi, mentori Michaela Kocianová a Ruben Rua, vlasoví stylisti Schwarzkopf a vizážisti Oriflame budú finalistov pripravovať prostredníctvom série fotení, tréningov na prehliadkových mólach, koučingu v oblasti sociálnych médií a individuálnych rozhovorov.

Sústredenie finalistov a hostí z celého sveta bude hostiť hotel Andaz Prague, oficiálny partner svetového finále Schwarzkopf Elite Model Look 2022. Andaz Prague, ktorý je súčasťou hotelovej siete Hyatt, je nový luxusný lifestylový hotel v srdci historického centra.

„Som veľmi potešený, že sa nám podarilo zvíťaziť v konkurencii miest ako New York, Barcelona či Doha a máme možnosť priniesť svetové finále Schwarzkopf Elite Model Look opäť do Prahy. Táto súťaž je najväčším a najprestížnejším projektom hľadania nových tvárí na svete a som hrdý na to, že môžeme svetu priblížiť zároveň českú módu, dizajn a hudobnú produkciu,“ hovorí Saša Jány, producent svetového finále.

Ide o 39. ročník svetového finále s odkazom na ikonické supermodelky ako sú Cindy Crawford, Alessandra Ambrosio, Lara Stone, alebo Gisele Bündchen, ktorým Elite Model Look odštartoval kariéru.

​V poslednej dobe priniesol projekt do popredia novú generáciu modelingových talentov, ako Vittoria Ceretti, Mona Tougaard, Mayowa Nicholas či Davidson Obennebo.

​Réžia finále v rukách talentovanej Jany Burkiewiczovej

Hlavným módnym partnerom finálového večera sú butiky The Brands Men a The Brands Women z portfólia spoločnosti Luxury Brand Management, ktorá v Českej republike zastupuje viac než dve desiatky najvyhlásenejších módnych domov.

Exkluzívnu kolekciu predstaví renomovaný český návrhár Jan Černý, ktorý navrhol limitovanú edíciu pre The Brands.

Scénu pre túto svetovú udalosť navrhol uznávaný scénograf Marek Cpin. Réžie svetového finále sa ujala talentovaná Jana Burkiewiczová.

Generálnym partnerom súťaže Schwarzkopf Elite Model Look 2022 je Schwarzkopf, ďalšími partnermi sú hotel Andaz Prague, dekoratívna kozmetika The One od Oriflame, Krups, lifestylový internetový magazín Feminity, SaSazu restaurant a G.H.Mumm. Mediálnymi partnermi sú CNN Prima News, magazíny Emma a Elle, rádio Europa 2 a Bigmedia Slovensko.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Slovenskými víťazmi svetových finále boli Denisa Dvončová (Elite Model Look 2003, Singapur) a Andrej Chamula (Elite Model Look 2019, Paríž). Česká republika sa môže od roku 1992, od kedy sa súťaž organizuje v Českej republike, pýšiť najvyšším počtom svetových víťazstiev. Prvé miesta získali Linda Vojtová (Elite Model Look 2000, Ženeva), Denisa Dvořáková (Elite Model Look 2006, Marakéš), Eva Klímková (Elite Model Look 2013, Šen-čen), Barbora Podzimková (Elite Model Look 2014, Šen-čen), Jana Tvrdíková (Elite Model Look 2016, Lisabon) a Amélie Konšelová (svetová víťazka Elite Model Look 2021, online).

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach