Europa 2 - Maxximum muziky

BARB a Ronald Weedman upozorňujú na tému domáceho násilia

Ronald Weedman debutoval na hudobnej scéne minulý rok s EP, ktorý nieslo názov Lucky Chilldren. Po menšej odmlke prináša skladbu a rovno aj s videoklipom, ktorý podčiarkuje dôležitú tému, ku ktorej by spoločnosť nemala byť ľahostajná. Chytľavý song Pohľady obohatila svojim nezameniteľným hlasom na refrénoch Barbora Hazuchová alias BARB.

V novinke komunikujú títo dvaja mladí umelci tému domáceho násilia, o ktorom treba hovoriť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Je to téma, o ktorej treba určite hovoriť. Deje sa to na bežnom poriadku, a to, bohužiaľ, úplne na celom svete. Ženy nie sú a nikdy nebudú menejcennejšie ako muži, aj keď sa stále nájdu jedinci, ktorí si myslia opak. Okrem toho ma už nebaví počúvať dookola tie plytké rapové texty o ničom. Riešme aj silné témy, hudba má moc a ľudia si to cez ňu vedia viac uvedomiť, keď sa ich to takto dotkne! Správny muž by mal byť v prvom rade žene oporou a ochrancom. Mal by poznať slovo kompromis a vedieť ženu rozosmiať či potešiť. A to nielen, keď má sviatok alebo zlý deň. Som nesmierne rád, že mám v tomto songu ženu a ešte s takým hlasom, aký má Barb. Potreboval som do pesničky ženský pohľad a najmä trefný refrén, tak som ju oslovil a úplne to sadlo tak ,ako som si predstavoval,“ opisuje skladbu Ronald.

Dohromady ich dali spoloční známi

„Spoloční známi nás dali dokopy a som za to rada. Popravde, páčil sa mi Ronaldo vibe, jeho nadšenie pre hudbu a tvorbu. Má v sebe obrovský elán, ktorým ma oslovil. A chcela som vyskúšať niečo nové. K tejto téme sa mi však ťažko vyjadruje. Ešte som niečo také v živote nezažila, takže je jednoduché radiť, keď nechodíš v tých istých botách. Každopádne, odporúčam nenechať si to! Povedať to okoliu, aj keď sa človek hanbí. Pretože nikto nemá právo oberať ťa o čokoľvek z tvojho života. Právo na to, im dávaš len ty. Ak si sa nechcene dostala do situácie, kedy nie si šťastná a zažívaš bolesť (fyzickú či psychickú) partner ťa neľúbi, treba z toho vzťahu odísť. Problémy sa majú riešiť komunikáciou, nijak inak,“ apeluje speváčka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach