Europa 2 - Maxximum muziky

Dianina chuťovka na nedeľu: Špenátové halušky s bryndzou (recept v článku)

Zloženie:

250g špenátu

100ml mlieka

1 vajce

150g hladkej múky

1PL masla

bryndzu

150ml smotany na šľahanie

čierne korenie

soľ

Postup:

Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme múku, vajce, mlieko, soľ a vypracujeme hladké, stredne husté cesto. Halušky sádžeme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na hladinu. Sitkom ich povyberáme, prepláchneme a v mise premiešame maslom.

Omáčka:

Rozpustíme maslo, pridáme bryndzu, zalejeme šľahačkovou smotanou a privedieme do varu.

Vylejeme do misy k haluškám, premiešame (môžeme pridať opraženú slaninku) a servírujeme.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach