Recept na jesennú polievku už koncom augusta: Tip na obed od Diany Hágerovej
Ingrediencie:
menšia tekvica
1 batat
cca 1 liter vody
2 strúčiky cesnaku
maslo/olej
kurkuma
soľ
korenie
Postup:
Tekvicu ošúpeme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Batat rovnako ošúpeme a nakrájame. Pripravíme si hrniec, v ktorom na oleji/masle speníme nakrájaný cesnak.
Pridáme nakrájanú tekvicu a batat. Chviľu orestujeme(môžeme pridať aj kurkumu) a následne zalejeme vodou. Mmnožstvo vody ovplyvňuje hustotu polievky (ak chceme hustú – vodu nalejeme len do výšky pokrájaných surovín, nie plný hrniec).
Po zovretí varíme na miernom ohni 20-25min(kým suroviny nie sú úplne mäkké). Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, korením, chilli(podľa svojej chuti) a privedieme naposledy do varu.
Pekný víkend a dobrú chuť!