Europa 2 - Maxximum muziky

Tuniakové guľky: Víkendová pochúťka, ktorú ocení rodina aj priatelia!

Ingrediencie:

250g tuniak(konzerva)

40g ovsené vločky

1 vajce

soľ, korenie

Príloha:

špenát a pečená tekvica

malá cibuľa

250g baby špenát

menšia hokkaido tekvica

maslo

olivový olej

sojová omáčka(podľa chuti)

soľ, korenie, kurkuma

Postup:

Konzervu tuniaka zbavíme šťavy/oleja, tuniaka vložíme do misky a pridáme pomleté ovsené vločky, vajce + korenie a soľ (podľa chuti) a všetko spolu zmiešame. Z hmoty následne vytvárame guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 20 minút na 200 stupňov.

Príloha:

Na masle speníme nakrájanu cibuľu, pridáme umytý baby špenát, sojovú omáčku, kurkumu, soľ, korenie. Chvíľu podusíme a je to hotovo 🙂

Celú tekvicu umyjeme a prekrojíme na dve polovice. Dužinu s jadierkami vyberieme lyžicou a tekvicu pokrájame na plátky. Posolíme a necháme chvíľu odstáť. Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

Prečítaj si aj ďalšie články!

Vrátia sa k sebe? Toto má byť dôkaz, že Taylor Swift a Calvin Harris sa udobrili

Výborný prank! Komik bojuje proti fajčeniu na verejnosti tak, že fajčiarov uhasí malým prístrojom

Mama navigovala 13-ročnú dcéru v drogérii cez smsky. Nákup dámskych vložiek sa skončil trapasom

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach