Tuniakové guľky: Víkendová pochúťka, ktorú ocení rodina aj priatelia!
Ingrediencie:
250g tuniak(konzerva)
40g ovsené vločky
1 vajce
soľ, korenie
Príloha:
špenát a pečená tekvica
malá cibuľa
250g baby špenát
menšia hokkaido tekvica
maslo
olivový olej
sojová omáčka(podľa chuti)
soľ, korenie, kurkuma
Postup:
Konzervu tuniaka zbavíme šťavy/oleja, tuniaka vložíme do misky a pridáme pomleté ovsené vločky, vajce + korenie a soľ (podľa chuti) a všetko spolu zmiešame. Z hmoty následne vytvárame guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 20 minút na 200 stupňov.
Príloha:
Na masle speníme nakrájanu cibuľu, pridáme umytý baby špenát, sojovú omáčku, kurkumu, soľ, korenie. Chvíľu podusíme a je to hotovo 🙂
Celú tekvicu umyjeme a prekrojíme na dve polovice. Dužinu s jadierkami vyberieme lyžicou a tekvicu pokrájame na plátky. Posolíme a necháme chvíľu odstáť. Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.
Prečítaj si aj ďalšie články!
Vrátia sa k sebe? Toto má byť dôkaz, že Taylor Swift a Calvin Harris sa udobrili
Výborný prank! Komik bojuje proti fajčeniu na verejnosti tak, že fajčiarov uhasí malým prístrojom
Mama navigovala 13-ročnú dcéru v drogérii cez smsky. Nákup dámskych vložiek sa skončil trapasom