Europa 2 - Maxximum muziky

Mňam: Cuketovo-tuniakové fit fašírky pre tých, ktorí si držia líniu a maškrtia zároveň

Ingrediencie (na 6 ks):

Fašírky

1 stredne veľká cuketa

120g tuniaka Calvo vo vlastnej šťave

1/4 hrnčeka strúhaného syra

1/4 hrnčeka špaldovej múky (alebo celozrnnej, pohánkovej, prípadne pomletých orechov)

2 strúčiky cesnaku (roztlačeného)

1 veľké vajce

štipka morskej soli

1/8 ČL čierneho korenia

Omáčka

3 PL gréckeho bieleho jogurtu

4 kyslé uhorky

štipka čierneho korenia

štipka morskej soli

Postup

Cuketu si nastrúhame na strúhadle a následne ju dáme do misky. V miske cuketu posypeme morskou soľou a necháme 10 minút odstáť. Po 10 minútach ju dáme do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac vody.

Vysušenú cuketu premiestnime znova do misky a zmiešame ju s ostatnými surovinami na fašírky. Zo vzniknutého cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlatý papierom na pečenie. Fašírky pečieme na 200 stupňoch 20-23 minút dohneda, pričom ich vpolovici otočíme na druhú stranu.

Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno nastrúhaných kyslých uhoriek, korenia a morskej soli.

Fašírky podávame spolu s omáčkou ešte teplé. Dobrú chuť 🙂

Prečítaj si aj ďalšie články!

Len 11-ročné dievča si vytrhlo zub pomocou luku a šípu.Spomalený záber zabolí aj vás!

Žeby nová adeptka na najkrajší zadok showbiznisu? Sleduj tie krivky!

Začiatok októbra a Slovensko pod snehom. Tieto fotografie nám poslali poslucháči Europy2

Rodina známej herečky sa rozrastie. Blondínka čaká piate bábätko, chváli sa rastúcim bruškom!

„Aký otec, taký syn“ platí aj vo svete psov. Fotografie ako dôkaz!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach