Europa 2 - Maxximum muziky

Pridaj sa k Velitsovcom a poď bicyklom do Viedne

Najbližšia septembrová nedeľa už určite svieti v kalendári cyklistických nadšencov. Počas nej sa uskutoční druhý ročník verejného cyklomaratónu, ktorý spojí dve európske metropoly. Open Border Ride 2022 vypraví cyklistov po takmer 80-kilometrovej trase z Bratislavy do Viedne. Po dvoch rokoch pandemickej pauzy sa ukáže o to viac, aký je mimoriadne dôležitý symbol otvorených hraníc.

Obyvatelia Bratislavy a Viedne si ani neuvedomujú, aké je prepojenie týchto metropol svetovo unikátne. Z hlavných miest krajín našej planéty sú k sebe bližšie už len Kinshasa a Brazzaville. Rieka Kongo by však len ťažko umožnila cyklistom prejsť za chvíľu z jedného mesta do druhého. Slovensko a Rakúsko sa teda spolupodieľajú na podujatí, ktoré sa môže stať peknou cyklomaratónskou tradíciou.

Bicykluj po boku bratov Velitsovcov

História cyklomaratónu sa začala písať 15. septembra 2019. Išlo o nápad, ktorý spolu zrealizovali cestovná kancelária BUBO a bratia Velitsovci. Okrem toho, že sa niekoľkokrát zúčastnili na najslávnejšej z Grand Tour – Tour de France – sú z nich aj výrobcovia cyklistického oblečenia Isadore Apparel.

„Štartuje sa z centra Bratislavy ráno o 9.00 hod., cieľ je pri viedenskom Pratri. Účastníci podujatia dostanú v cene aj sprievodné vozidlá, kompletné technické zabezpečenie, sanitku, zberný autobus, občerstvenie na trase aj v cieli. Takisto sa môžu tešiť na veľké prekvapenia,“ odkazuje CK BUBO, organizátor Open Border Ride 2022.

Trasu zvládnu aj rekreační cyklisti

Všetci cyklisti budú mať v cieli v nohách 80 až 90 kilometrov. Je to priveľa? Si len rekreačným cyklistom? Ani pri tomto scenári sa nemusíš báť. Jazdiť sa bude jednoduchým a pomalým tempom po vydláždenej rovinke. Aj rekreační cyklisti tak bez problémov zvládnu túto na prvý pohľad možno náročnejšiu výzvu.

A akou trasou sa pôjde? Vyberú sa cez Most slobody (inak aj Most Chucka Norrisa). Oficiálny názov však rovnako ako Open Border Ride poukazuje na dôležitú historickú pripomienku – cyklistický maratón bude tiež oslavou 33 rokov od Nežnej revolúcie.

Organizáciou Open Border Ride 2022 zakladá BUBO novú tradíciu. Tiež verí, že ako budú roky ubiehať, stane sa trvalou súčasťou bratislavského cyklokalendára. Prihlás sa na akciu Open Border Ride 2022. Štartovné je skutočne symbolické – 15 eur na osobu.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach