Europa 2 - Maxximum muziky

Čím väčší pavúk, tým menšie nebezpečenstvo. Aká je naozaj Austrália?

Autorom textu je bloger a cestovateľ Milan Bez Mapy

Keď sa povie Austrália, každému prídu na um milé koaly, klokany a Sydney…

Čo ale napadne tomu, kto bol v Austrálii o trochu dlhšie? Ja som tu strávil viac ako jeden mesiac a okrem nenormálnych horúčav podobných tým, aké máme teraz na Slovensku, som si našiel aj nového kamoša – Mikuláša. Kto to je?

Keď som prvýkrát vstúpil do vidieckeho domu pri Brisbane, ani by mi len nenapadlo, koľko tu žije pavúkov. Predstav si to, príjemný dom s vírivkou, uprostred austrálskej prírody. Naokolo iba pastviny a kravy. Čo však bolo za mojím obrazom v spálni, nechceš vedieť.

To, že v Austrálii žijú smrteľne jedovaté pavúky, vie každý. Ako však vyzerajú? Sú malé, takmer neviditeľné. Je úplne jednoduché si na ne sadnúť, alebo ich podráždiť rukou, keď budeš v starom sklepe hľadať zaprášenú metlu. To by som v Austrálii nerobil a tiež by som si na dedine neobúval topánky pred tým, než ich vyprášim. Je v nich teplo a tieň, čo je obľúbené útočisko hadov a pavúkov.

Mikuláš na fotografii sa stal mojim verným spoločníkom počas pobytu v Brisbane. Vtip je v tom, že veľké pavúky sú v Austrálii tvoji kamoši. Prečo? Živia sa tými malými, ktoré sú jedovaté. Ak máš v dome pavúka podobných rozmerov, neboj sa, môžeš si byť istý, že všetky tie malé potvory, ktoré by ťa zabili jedným hryzom, zožerie. Ak nemáš, zaobstaraj si do každej izby jedného. Je to ako na Slovenskej dedine s tým, že my máme psy. V Austrálii pavúkov.

Ak ťa pavúky neodradili, pridaj sa do mojej skupiny Lovec leteniek na Facebooku, kde sa sem-tam objavia aj super akciové letenky do Austrálie.

Ďalší článok od Milana – cestovateľa bez mapy nájdete na webe www.europa2.sk už budúcu nedeľu o 18:00 hod.

Prečítajte si tiež:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach