Europa 2 - Maxximum muziky

Top 10 dôvodov, prečo začať behať!

Prednedávnom sme ti priniesli článok, ako sa najlepšie namotivuješ na beh, no dnes ťa ideme presvedčiť aj o tom, prečo je beh dobrý.

Možno to na teba zapôsobí viac, ako si si myslel.

Beh je lacný

Na beh nepotrebuješ žiadne peniaze, stačí si len na začiatok kúpiť poriadne tenisky a potom voľne behať.

Je časovo nenáročný

Čiže už žiadne výhovorky, že nemáš čas. Či už pôjdeš len na 20 minút alebo na hodku, je to na tebe. Prispôsob si to, ako ti to v daný deň vychádza.

V každom veku

Už ste sa niekedy zapozerali na malé dieťa, koľko toho počas dňa nabehá? S behom začíname už odmalička a pokračovať s ním môžeme, až kým nás kolená nezradia.

Vždy v inom prostredí, hocikde aj na dovolenke

Nielenže môžete vždy zmeniť trasu a spoznať tak lepšie okolie svojho bytu či domu, ale behať môžete aj na dovolenke pri mori či na spoznávačke v Paríži.

Spaľovanie

Nakoľko beh patrí k cvičeniu, ktoré vykonávame strednou intenzitou, je výborným nástrojom ako spaľovať tuk. Ak si netrúfate rovno na beh, začnite postupne krokovať a zintezívňovať rýchlosť.

Zdravie

Beh má blahodárny účinok nielen na spaľovanie, ale aj funkciu srdca a ciev, takisto si ním posilníš kosti šľachy a väzy. Pomôže ti aj pri naštartovaní trávenia, či regenerácií pečene, obličiek a pankreasu.

Spánok

Tu sa nám tiež hodí prirovnať spánok k deťom. Čo ako prvé urobia rodičia, keď chcú svoje deti unaviť? Samozrejme, vybehať a vyčerpať, čo najviac. Aj ty, keď sa po celom dni v kancelárii ponaťahuješ, vyvetráš na čerstvom vzduchu a fyzicky sa unavíš, tak sa ti bude lepšie zaspávať aj spať.

Zadok

Pre pekný zadok nemusíš robiť iba drepy či výpady. Stačí ti začať behať – nakoľko beh posilňuje svaly, tak posilní aj ten zadný 😉

Čas sám pre seba

Unavení z ľudí, z práce, potrebuješ si utriediť myšlienky? Nepoznáme nič lepšie, plus nabije ťa to endofínmi, prídeš na mnoho nápadov a možno vyriešiť aj to, čo sa ti najskôr zdalo nevyriešiteľné.

Lepší milenci

Podľa jednej zo štúdií, ktorá pochádza z Ameriky sú bežci výkonnejší v sexe, ako ich rovesníci, ktorí nebehajú. Svojím výkonom sa vyrovnávajú o 2 až 5 rokov mladším kolegom.

Top 6 tipov ako sa namotivovať na beh >>

Poď si zabehnúť spolu s nami a pomôž dobrej veci!

Či už si začiatočník alebo pokročilý chceme ťa vyzvať! Rádio Europa 2 sa rozhodlo podporiť projekt Beháme pre srdce a preto chceme vyzvať aj teba! Príď si spolu s nami zabehnúť jemných 5 kilometrov a pomôž dobrej veci.

Aj keď si nebežec, do 14. októbra sa určite stihneš vycvičiť. Takže si zapíš tento dátum do kalendára a vidíme sa tam 😉

Celý výťažok zo štartovného poplatku poputuje Nadácii detského kardiocentra. Viac sa dočítaš TU >>

Zdroj: www.sanasport.sk

Aj toto by ťa mohlo zaujímať

Šuští ti rádio? To vôbec neprekáža! Nalaď si rádio Europa 2 cez náš online stream

Ďalší song s osvetou: Kazma spojil najväčšie celebrity >>

Šialené ceny! Top 15 leteniek, aj do exotiky >>

Eminem vydal nový song: 17 miliónov zhliadnutí za 2 dni >>

Foto: Toto sú svadobné obrúčky Barborky Rakovskej a jej manžela >>

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach