Europa 2 - Maxximum muziky

3 slovenské hotely opradené príbehmi, ktoré sa oplatí navštíviť

Autorom textu je bloger a cestovateľ Milan Bez Mapy

Nevieš, kam cez víkend? Prečítaj si o troch hoteloch na Slovensku, ktoré majú okrem dobrého ubytovania aj zaujímavý príbeh.

Hotel Montfort má tajné zvukotesné steny

Hotel Montfort v Tatranskej Javorine patrí medzi slovenské unikáty. Prečo? Má tajné zvukotesné steny, v ktorých sa za socializmu cenzurovali filmy. Tiež je tu Červený salónik, kde v minulosti štátni hodnostári rokovali o tých najdôležitejších veciach. Dnes je hotel otvorený aj pre „bežných“ ľudí a jeho majestátnosť je pozoruhodná. Sadni si ráno na balkón a pozoruj srnky na lúke.

Tu si prečítaj celú recenziu na hotel Montfort.

Chateau GrandCastle patrí ženám

Chateau GrandCastle má zaujímavý príbeh o ženách, ktoré túto kultúrnu pamiatku zveľaďovali. Dnes je z neho okrem príjemného hotela so super reštauráciou Magdaleny Zai aj miesto, kde sa môžeš naučiť veľa z histórie hradu a priľahlého kaštieľa. Ubytovaní hostia majú zadarmo prehliadky hradu, ktorý si prešiel zaujímavou históriu. Zastav sa tu.

Tu si prečítaj celú recenziu na Chateau GrandCastle.

Zuckmann Villa v Piešťanoch

Kúpeľné mesto Piešťany má veľa rôznych hotelov a penziónov. Niekedy si je až ťažké vybrať. Ja som si vyskúšal Villu Zuckmann, ktorá je nielen hotel, ale aj kus histórie. Zuckmann Villa patrí do Asociácie Historických Hradov Slovenska a okrem skvelo hodnotenej reštaurácie ťa na izbe potešia aj tradičnými piešťanskými oblátkami.

Tu si prečítaj celú recenziu na Villu Zuckmann.

Milan Bez Mapy, cestovateľský blog, ktorý trhá Slovákov z kancelárskych stoličiek od roku 2013. Sleduj ma na Instagrame.

Ďalší článok od Milana – cestovateľa bez mapy nájdete na webe www.europa2.sk už budúcu nedeľu o 18:00 hod.

Prečítajte si tiež:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach