Europa 2 - Maxximum muziky

20 parádnych tipov na miesta, kde si vychutnáš tie najdokonalejšie západy slnka

Cestovateľ Peťo vybral 20 najkrajších miest, kde si vieš vychutnať tie najzaujímavejšie západy slnka a v zozname dokonca nechýba ani Slovensko. Inšpiruj sa na cesty a pozri, kde si môžeš podobné pohľady užiť aj ty.

LOMBOK, INDONÉZIA
Ružovo-fialové nebo sa nedarí vidieť často! V kombinácii s palmami len kúsok od pláže sa človek pri takýchto večeroch cíti ako v raji

DILÍ, VÝCHODNÝ TIMOR
Neviem čím to je, ale v tejto krajine sú fakt očarujúce západy slnka. Tie farby a oblaky boli až neskutočné. Táto fotka nie je nijak upravená a nepomohol jej žiadny filter.

LOMNICKÝ ŠTÍT, SLOVENSKO
Večerný pohľad na Tatry z výšky 2 634 m.n.m.? To je vec, ktorú človek nezažije každý deň. Jeden z najkrajších pohľadov v živote.

TAMSUI, TAIWAN
Krásne rozkvitnuté sakury nie sú len v Japonsku 🙂 Túto sa mi podarlio odfotiť na Taiwane v chrámovom komplexe Wuji Tianyuan Temple. Sakury tu kvitnú od februára do apríla.

LOMBOK, INDONÉZIA
Merese Hills na Lomboku je miesto, ktoré si musíš poznačiť. Síce tam nebudeš sám a v týchto kopčekoch bude večer veľa ľudí, ale má to dôvod – západ slnka z týchto miest je impozantný! Navyše tu nájdeš takýto fotogenický pozostatok stromu.

KINABALU NATIONL PARK, BORNEO
Chata na okraji pralesa kde som bol (okrem chatárky) sám. Keď sa večer rozostúpila hmla a padal len jemný dážď, ukázal sa takýto pohľad na slnkom zaliatu džungľu.

U BEIN BRIDGE, MAJNMARSKO
Najstarší a najdlhší most z tíkového dreva na svete (celkovo má 1,2 kilometra). Veľmi fotogenické miesto, hlavne pri západe slnka.

PANGLAO, FILIPÍNY
Alona beach nie je najkrajšia pláž na svete, dokonca ani nie je orientovaná na západ. Ale keď zapadne slnko, oblohu zaplavia večerné farby a ty si naliaty lacným filipínskym rumom, tak je to proste nádhera!

BAGAN, MJANMARSKO
Večerné stádo byvolov, vznášajúci sa prach a v pozadí desiatky pagôd a chrámov. Pohľad na nezaplatenie!

GILI T, INDONÉZIA
Tento ostrov je skôr známy pre svoje párty, to však neznamená, že tu nenájdeš romantické západy slnka. Navyše je tu niekoľko hojdačiek, kde môžeš len tak chillovať alebo spraviť pekné fotky. Gýč jak hovädo, ale komu to vadí?

​NUSA PENIDA, INDONÉZIA
Kelingking beach je nádherná pláž, ale treba k nej zostúpiť veľa strmých schodov. Práve kvôli tomu tu pri západe slnka takmer nikto nebol. Len šum vĺn a zapadajúce slnko.

ISTANBUL, TURECKO
Na západ slnka odporúčam jednoznačne Galata Tower, odkiaľ uvidíš celé mesto. Večerná obloha a tie vysvietené obrovské mešity majú niečo do seba!

TAIPEI, TAIWAN
Výhľad z Elephant mountain v meste Taipei je naozaj super. Odporúčam prísť pred západom, vychutnať si pohľad na denné mesto a potom počkať kým sa pomaly zotmie. Takto uvidíš Taipei v rôznych podobách.

PHNOM PENH, KAMBODŽA
Pred palácom v hlavnom meste Kambodže. Architektúra a farba budovy pekne pasovala k večernej oblohe.

​BANDAR SERI BEGAWAN, BRUNEI
V tomto moslimskom miništáte na ostrove Borneo som zažil tiež parádny západ slnka. Jemne pršalo, schylovalo sa k obrovskej búrke a z mešity predomnou znelo hlasné zvolávanie k motlidbe. Naozaj netradičný západ slnka!

CORON, FILIPÍNY
Pri výstupe na tento kopček sme sa s kamošmi poriadne zapotili v tom filipínskom teple, ale výhľad na okolité ostrovy v diaľke s pivkami v rukách stále za to!

LAS PALMAS, KANÁSKE OSTROVY
V Las Palmas som si chodil vychutnávať západ slnka takmer každý deň. Pláž Las Centeras je na to ako stvorená. Dokonca si tam môžeš počas západu slnka aj zasurfovať.

​SAN ANDRÉS, KOLUMBIA

Po západe slnka na malom kolumbijskom ostrove v Karibiku.

CARTAGENA, KOLUMBIA

Toto mesto plné histórie, ale aj pláží a rezortov je jednoducho výnimočné. Aj vďaka takýmto neskutočne krásnym západom slnka.

BANSKÁ ŠTIAVNICA, SLOVENSKO

A na záver ešte jeden čarovný pohľad, ktorý si vieš vychutnať u nás na Slovensku. Stačí sa prejsť na Kalváriu v Banskej Štiavnici a počkať do večera, keď mesto aj okolité vrchy zaplavia príjemné farby a slnečné lúče večerného slnka ?

Viac podobných tipov z cestovania po svete aj po Slovensku nájdeš tu:

WEB: https://cestujposvete.sk/

Facebook: https://www.instagram.com/adventure.traveler.peter/

Instagram: https://www.facebook.com/cestujposvete.sk/

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach