Europa 2 - Maxximum muziky

Uniforma budúcnosti? LETUŠKY ukrajinskej aerolinky už budú nosiť len nohavice a tenisky

SkyUp, ukrajinský nízkonákladový letecký dopravca, predstavil inovatívnu uniformu pre svoje letušky. Konzervatívnu klasiku však nečakaj, žiadny červený rúž, drdol, sukňu pod kolená a lodičky s podpätkom na krásnych dievčatách neuvidíš. Aerolinka sa snaží ísť s dobou a dynamickosť a flexibilnosť pretransformovala i do dreskódu svojich zamestnancov.

Už na jeseň 2021 budú cestujúcich SkyUp vítať letušky v novej uniforme SkyUp Champions. Tento koncept neprináša iba pohodlné a štýlové oblečenie, ale aj úplne novú víziu.

Uniforma stelesňuje myšlienku pohybu. Bola vytvorená pre aktívnych, odvážnych ľudí, tých, ktorí nemajú radi zbytočnú oficialitu, ale oceňujú štýl; konajú rýchlo a prijímajú výzvy. Ide o oblečenie pre tých, ktorí sú otvorení novým veciam, pre tých, ktorí milujú cestovanie a život.

„Pred vytvorením nového konceptu v spolupráci s Frame Fashion Consultancy sme sa ponorili do histórie a analyzovali sme globálny vývoj uniformy letušiek od začiatku 30. rokov minulého storočia. Tá sa menila v závislosti od úlohy, ktorú posádka plnila počas letu,“ hovorí Marianna Grigorash, vedúca marketingového oddelenia SkyUp Airlines. „Doba sa zmenila, ženy sa zmenili, takže na rozdiel od konzervatívnej klasiky, podpätkov, červeného rúžu a drdolu sa objavil nový, modernejší a pohodlnejší imidž, imidž „šampiónov“. Sloboda, prirodzená krása, individualita, žiadne vzory a tenisky, v ktorých by každý „chcel lietať.“

​“Východiskovým bodom pre vytvorenie nového imidžu sa stali rozhovory s letuškami, ktoré sú už dnes modernými dievčatami s aktívnym životným postavením, ktoré chcú dosahovať tímové výsledky a prejavujú rešpekt k sebe a svojmu zdraviu. Preto sme sa rozhodli lodičky vymeniť za tenisky“, dodáva Olga Tsaregradskaya, kurátorka projektu.​

Zdroj: skyup

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach