Europa 2 - Maxximum muziky

Obrovský úspech: Ďalšia Slovenka sa ocitla na jednej z najznámejších obrazoviek na Times Square!

Globálnu iniciatívu EQUAL, ktorá má za cieľ zvýrazniť ženských tvorcov a podporiť tak rovnosť žien a mužov v hudobnom priemysle, spustila streamovacia platforma Spotify na počesť Medzinárodného dňa žien minulého roku.

Odvtedy sa splnil americký hudobný sen speváčkam SIME, Karin Ann, Ewe Farnejči Lenny Filipovej speváčke skupiny Tolstoys Ele Tolstov, či duo Meowlau x Val, no a v septembri sa z reklamy na Times Square tešila speváčka a skladateľka Katarína Knechtová. Najnovšie sa distribúcia Ruka Hore postarala o to, že medzi ne pribudla aj mladá a talentovaná interpretka Tamara Kramar.

Na najznámejšej obrazovke vďaka novembrovému hitu

Po troch úspešných singloch v spolupráci s hudobným producentom Oliverom Fillnerom predstavila Tamara začiatkom novembra atmosférickú novinku Down / House of Cards v spolupráci s hudobníkom a producentom Milanom André Boronellom. Tá upútala pozornosť medzinárodnej Spotify kampane EQUAL, vďaka ktorej sa Tamara objavila na Times Square ako jedna z ambasádoriek.

Vychádzajúca hviezda aj napriek tomu, že je dcérou herca Maroša Kramára, si svoje spevácke miesto vydobyla sama svojim talentom. Inak tomu nebolo ani mimo Slovenska. Svojím nežným hlasom si dokázala získať aj zahraničné publikum. Debutový projekt s názvom Bachelor of Science kompletizuje pieseň Mirror Talk, ktorý speváčka plánuje pokrstiť v novom roku. Posledné tri roky boli pre Tamaru Kramar zásadné, a to nielen čo sa týka hudby. V júli sa stala Tamara bakalárom kognitívnej neurovedy, odkiaľ pochádza aj názov tohto projektu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Keď som začala rozmýšľať nad názvom môjho EP, snažila som sa nájsť niečo, čo majú všetky piesne spoločné. Každú som však napísala o inej téme a nahrala s inou skupinou ľudí. Vtedy mi napadlo, že to, čo ich skutočne spája, je moje štúdium na vysokej škole. Hudbu som paradoxne začala tvoriť až keď som sa presťahovala do Anglicka, kde som študovala neurovedu a EP som dokončila tesne po promóciách,“hovorí Tamara.

Čerstvá bakalárka sa rozhodla v štúdiu v anglickom Brightone pokračovať, no tentokrát s magisterským zameraním na hudbu a produkciu. Je teda možné, že aj tento titul bude sprevádzať ďalší hudobný projekt.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach