Europa 2 - Maxximum muziky

Hercovi Alecovi Baldwinovi hrozí väzenie. Je obvinený z neúmyselného zabitia

Hviezda Alec Baldwin čelí obvineniam z neúmyselného zabitia, uviedla prokurátorka. Ešte v októbri 2021 smrteľne postrelil kameramanku počas toho, ako v Novom Mexiku nakrúcal film Rust. Zbraň na pľaci mala byť bez náboja, prípadne mala obsahovať len slepé náboje. Takáto pištoľ sa v angličtine označuje aj pojmom „Cold gun!“. Presne tento povel mal zakričať aj asistent réžie predtým, ako hercovi podal zbraň, informuje portál dennikn.sk.

Aj napriek tomu, že išlo o nehodu a samotný herec bol z incidentu na dne, po viac ako roku padlo obvinenie. Hercovi hrozí väzenie za neúmyselné zabitie. Spoločne s ním je obvinená aj Hannah Gutierrezová, ktorá mala na starosti kontrolu a zabezpečenie zbraní. Obidvom hrozí 18 mesačné odňatie slobody a pokuta vo výške 5 000 dolárov.

To, čo sa odohralo na mieste činu, je zachytené aj na videu, ktoré zverejnila polícia. Je na ňom vidieť, ako Baldwin vyberie zbraň a vystrelí. To, čo sa však dialo po tom, ako trafil 42-ročnú kameramanku, zverejnené nie je. Postrelená žena zomrela pri prevoze do nemocnice.

Herec sa proti obvineniam rázne vyhradil. Stále opakuje, že ide o veľký omyl, pretože bol v domnienke, že zbraň nie je nabitá. Údajne sa spoliehal na to, čo mu hovorili odborníci, ktorí boli zodpovední za zbrane, ktoré boli používané na pľaci. Čo sa v skutočnosti stalo a ako sa dostali ostré náboje do zbrane, je stále záhadou.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach