Europa 2 - Maxximum muziky

Na Colours of Ostrava 2023 mieria svetové mená! Príde Macklemore, Burna Boy i Ellie Goulding

Úspešná britská speváčka Ellie Goulding rozžiari letné Colours of Ostrava a stane sa ďalšou hviezdou tohto medzinárodného hudobného festivalu spolu s kapelou OneRepublic, raperom Macklemorom a nigérijským spevákom Burna Boyom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ellie je jednou z najúspešnejších britských hudobníčok posledného desaťročia, ktorá sa dostala na vrcholy hitparád s hitmi ako Burn, Holding on for Life, Figure 8, Starry Eyed, Lights a Power. Získala dve ceny Brit Awards, BMI London Awards a nominácie na Grammy a Zlatý glóbus a zároveň predala osemnásť miliónov albumov a jej počty streamov dosahujú desať miliárd. Naspievala ústrednú pieseň k filmu Päťdesiat odtieňov sivej, Love Me Like You Do. Hitom soundtracku k filmu Dieťa Bridget Jonesovej bola pieseň Still Falling For You, ktorú napísala spolu s Tove Lo. Spievala v Bielom dome aj na svadbe princa Williama a Kate.

https://www.youtube.com/watch?v=pvP_OwVSFpk

Na festivale zaspieva najnovšie hity z pripravovaného albumu

Na Colours of Ostrava príde so svojím úplne novým albumom Higher Than Heaven, ktorý vyjde 24. marca. Ellie Goulding je popri svojej hudobnej kariére aj významnou environmentálnou aktivistkou a filantropkou, ktorá svoju hviezdnu kariéru využíva na pomoc iným.

„Ellie Goulding bude ozdobou tohto ročníka, jej koncerty predchádza skvelá povesť. Ostatné novo potvrdené mená predstavujú popri popu širokú škálu žánrov, to najzaujímavejšie, čo sme na našich cestách po svete videli,“ hovorí na úvod riaditeľka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Ako je naším zvykom, africká hudba bude opäť bohato a predovšetkým veľmi rozmanito zastúpená. Nielen zo samotného kontinentu, ale aj z konžskej diaspóry v Kanade,“ vysvetľuje Holušová.

Do Česka pricestujú veľké mená. Toto sú zatiaľ potvrdení umelci:

OneRepublic (USA), Macklemore (USA), Burna Boy (Nigéria), Ellie Goulding (Spojené kráľovstvo), Niall Horan (Írsko), Jacob Collier (Spojené kráľovstvo), Gilberto Gil & Family (Brazília), Kavinsky (Francúzsko), Sleaford Mods (UK), Tom Grennan (UK), Al-Qasar (Francúzsko/Alžírsko), CloZee (Francúzsko), Garden City Movement (Izrael), Gheist (Nemecko), Hania Rani (Poľsko), Haviah Mighty (Kanada), Holy Moly & The Crackers (Veľká Británia), Imed Alibi & Khalil EPI (Tunisko), LaBrassBanda (Nemecko), Lubomyr Melnyk (Kanada / Ukrajina), Lala Tamar (Izrael), Luke Howard (Austrália), Moonshine (Kanada), Pierre Kwenders (Kanada/Demokratická republika Kongo), Seun Kuti & Egypt 80 (Nigéria), Son Rompe Pera (Mexiko), Tarante Groove Machine (Izrael), The Comet is Coming (UK), The Longest Johns (UK), The Teskey Brothers (Austrália), Trad.Útok! (Estónsko).

Festival sa bude konať od 19. do 22. júla 2023 a na desiatich hudobných scénach sa predstavia kapely a umelci rôznych žánrov.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach