Europa 2 - Maxximum muziky

Mohol by sa scenár z The Last Of Us stať skutočnosťou?

V pondelok vyšla už siedma epizóda seriálu The Last Of Us, ktorý vznikol na základe predlohy videohry z roku 2013. Seriál sa teší z úspechu a s nadšením ho sledujú milovníci videohier, ale i tí, ktorí sa o spomínajú dobrodružno-hororovú hru predtým nezaujímali. Fanúšikov veľmi teší spracovanie, držanie dejovej linky i výber hlavných protagonistov. Hlavné úlohy stvárňujú Pedro Pascal a Bella Ramsey.

Dej sa sústreďuje na post apokalyptický svet, ktorý vznikol po tom, ako ľudí začala napádať huba. Po infikovaní sa z nich stali akýsi živí-mŕtví, ktorí napádajú ďalších. Nákaza sa šíri ako pandémia a v rámci seriálu môžeš vidieť, že trvá dlhých dvadsať rokov. Proti hubám, ktoré napádajú ľudí, neexistujú žiadne látky, ktoré by pred nákazou chránili.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ľudí, ktorí začali sledovať seriálovú novinku však zaujíma jedna vec. Je možné, že by sa niečo takéto mohlo skutočne stať? Huba Cordyceps (parazitická huba z druhu žezlovky – pozn. red.) skutočne existuje a dokonca dokáže napadnúť mravce. Skutočne ich dokáže aj ovládať. Na portáli nature.com sa píše, ako sa huba dokáže dostať do nervového systému mravcov, vďaka čomu ich dokáže ovládať. Hmyz sa následne naozaj správa ako zombie, avšak napadnutie človeka nie je pravdepodobné a podľa vedcov ani reálne.

Vedec Ian Will povedal pre Nation Geographic, že síce dej má logické linky, ale nie je pravdepodobné, že by sa niečoho takého ľudstvo malo obávať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach