Europa 2 - Maxximum muziky

Avokádové triky, ktoré si chcel vedieť už dávno

Avokádo je ovocie, ktoré ovládlo svet obsahom zdravých tukov. Nie každý mu príde na chuť, ale ak ho máš rád, určite si už nejaké vyhodil. Buď bolo tvrdé, alebo ti zhnilo, alebo zhnedlo v chladničke. Existuje ale stále viac tipov, ako s ním naložiť, aby vydržalo čo najdlhšie a ostalo čerstvé.

1. Ak nechceš, aby zhnedlo, nekrájaj ho kovovým nožom. Takto sa začína proces oxidácie. Podľa tastingtable.com meď a železo v kovovom noži reagujú s enzýmami v avokáde, ktoré spôsobujú obávané hnednutie.

2. Skús ho krájať inak, ako doteraz. Nerozrezávaj ho na polovicu, vyskúšaj to s ním ako s vajíčkom namäkko. Odstráň vrchný kus šupky a vyber lyžičkou, koľko ti treba. Nesmieš ale poškodiť kôstku. Ak toto zvládneš, môžeš ho dať podľa bhg.com do chladničky a dužina nezhnedne. Toto video ti to ukáže.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

3. Zmraz ho. Zvyšnú polovicu, ktorá ti ostala po varení, potri citrónom a zakry potravinovou fóliou. Ale tak, aby si vytlačil všetok vzduch, aj na jamke. Keď ho budeš potrebovať, rozmrazuj ho pri izbovej teplote.

4. Ak ho potrebuješ celé uchovať na neskôr, daj ho celé do chladničky do pohára s vodou. Tak sa k nemu nedostane vzduch a ostane čerstvé. Niektorí bloggeri hovoria, že až mesiac, kuchári to využívajú na týždeň.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

5. Skladuj vo vode nakrájané plátky. Tak to robia šéfkuchári v reštauráciách. Ale iba na pár hodín. Nakrájajú ho na plátky, a dajú ho do misky s vodou, aby sa k nemu nedostal vzduch. Píše o tom eatpallet.com. Odporúčajú aj natrieť avokádo na reze olivovým olejom.

Guacamole, šalát, nátierka, ak varíš pre jedného, tieto triky sa ti určite zídu!

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach