Europa 2 - Maxximum muziky

Ako odfotiť kvalitné fotky aj v noci? Pomôže ti umelá inteligencia!

Nie je nič horšie, ako keď si večer vonku, stmieva sa a ty chceš spraviť super fotku. Všetko máš nastavené, stačí už len stlačiť spúšť a kvalitná fotka je na svete. Iba, že by nebola. Odrazu v galérii nachádzaš fotku, ktorá nie je podľa tvojich predstáv: Namiesto ostrej fotky sa dívaš na neidentifikovateľnú machuľu.

Ak toto zažívaš na dennej báze, máme pre teba šikovné riešenie. Tento problém dokážu vyriešiť tri nové modely mobilných telefónov od spoločnosti Samsung Electronics. Konkrétne ide o modely Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ a Galaxy S23.

Vďaka nim a špičkovej fotografickej technike je nočné fotografovanie skutočným zážitkom. Okrem fotografovania prinášajú nové modely aj možnosť natáčania videozáznamov v doposiaľ nevídanej kvalite, o čom sa presvedčili aj naši Sketch Bros, ktorí si vyskúšali telefón na vlastnej koži.

Otestovali ho v noci, v neosvetlených priestoroch diskotéky a výsledok je skutočne dych vyrážajúci. Tak ostré fotografie z párty si ešte nemal

„Tvorím videá už viac ako sedem rokov a vystriedal som neskutočné množstvo fotoaparátov. Pre mňa, ako tvorcu, ale aj užívateľa, ktorý si potrpí na kvalite fotiek, je Samsung S23 Ultra topková novinka. Spraviť si v noci fotku, ktorá aj vďaka AI vyzerá ako fotená v profi osvetlenom prostredí, je pre mňa šialená budúcnosť. My sme sa s Oliverom rozhodli spojiť príjemné s užitočným a otestovať túto funkciu na mieste pre noc priam typickom: Párty! A vydarilo sa, priblížil jeho skúsenosť Samo Procházka zo Sketch Bros.

„Neustále sa mi stávalo, že som z tých najlepších momentov nemal žiadnu pamiatku, práve kvôli nekvalitným fotkám. Výsledok z tejto párty bol však diametrálne iný a doslova ma šokoval,“ hovorí Oliver, ktorý zároveň dodal, že si z nich všetci rovesníci na párty robili srandu, pretože tam boli pracovne a viac ako tancovali, tak skúšali telefón a nestíhali sa čudovať z mega fotiek.

​Profesionálne fotky odfotené len s telefónom? Brnkačka!

Telefóny si momentálne nevyberáme len kvôli ich dizajnu, lákavé sú najmä pre profi foťáky, ktorými chceme zachytiť všetko tak, ako sa to okolo nás v tej chvíli deje. Model S23 Ultra ponúka množstvo skvelých výhod, jednou z nich je aj snímač s technológiou Adaptive Pixel s vysokým rozlíšením, a to až 200 megapixelov. Vďaka nemu je jednoduché zaznamenať akýkoľvek epický okamih s ohromujúcou presnosťou.

To však stále nie je všetko, vďaka čomu budú tvoje fotky, napríklad aj z párty, skvelé! Zaujímavosťou je, že na skvelom výsledku spolupracuje aj umelá inteligencia. „Každý detail v zábere analyzuje vyspelá umelá inteligencia – neuniknú jej ani zdanlivo nenápadné prvky ako oči alebo vlasy. Vďaka tejto analýze lepšie vynikajú na fotografiách jedinečné osobné črty zobrazených ľudí,“ opisuje Samsung.

Tvorcovia mysleli skutočne na všetko: Pri nízkom osvetlení alebo v situáciách, v ktorých by za normálnych okolností boli videozáznamy rozostrené, sa pri modeli Galaxy S23 Ultra uplatní duálny optický stabilizátor obrazu,ktorý funguje vo všetkých smeroch.

Samsung dobre vie, aké dôležité sú v dnešnej komunikácii selfies a videá, a preto v celej sérii Galaxy S23 nájdeš po prvý raz predné fotoaparáty s technológiou Super HDR, rýchlym automatickým zaostrovaním a vyššou záznamovou frekvenciou, ktorá narástla z 30 na 60 obr/s. Vďaka tomu budú selfie výrazne lepšie.

Tak neváhaj a zažiar aj v noci!

​PR článok

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach