Europa 2 - Maxximum muziky

Prekvapenie večera: Kapela Berlin Manson zobrala počas vystúpenia svoje publikum na koncert inej skupiny

Si na koncerte svojej obľúbenej kapely, všetko ide ako má, skvelá atmoška, zabávaš sa. Keď zrazu spevák kapely zahlási, že vo vedľajšom klube hrá iná, vraj lepšia skupina a že bude úplne v poriadku, ak publikum odíde na jej koncert. Aká by bola tvoja reakcia?

V Novej Cvernovke sa minulý piatok odohral koncert punkovej kapely Berlin Manson pri príležitosti showcase festivalu SHARP. Okrem nich však v tom čase na festivale hrali aj Small Town Life. V priebehu koncertu spevák kapely Adam navrhol, že si všetci pôjdu vypočuť jednu skladbu tejto kapely a potom sa vrátia naspäť.

„Ja viem, že sú to blázni a že to myslia vážne, keďže máme asi rovnakú krvnú skupinu, takže som išla s nimi,“ hovorí Becca, ktorá zažila túto chvíľu na vlastnej koži. Nájsť stage, kde Small Town Life hrali, nebolo jednoduché, no na štvrtýkrát sa im to podarilo.

Keď ich zastavovali kamoši a pýtali sa, kedy hrajú, členovia kapely im odpovedali, že práve teraz. Dodali, že si len odskočia vypočuť jednu pesničku inej a kapely a vo svojom koncerte budú pokračovať potom.

Večer však týmto prekvapením neskončil

Ďalším prekvapivým a zároveň dojemným okamihom bolo, keď Adam vyzval každého jedného fanúšika, aby objal toho, kto stojí vedľa neho. Nezáležalo na tom, či sa poznajú alebo nie. „Bolo to extrémne pekné a pre mňa aj emotívne, objímali sme sa s ľuďmi, ktorí stáli naokolo a s ktorými sme sa nepoznali,“ opisuje túto výnimočnú chvíľu Becca. K fanúšikom sa nakoniec pridali aj samotní interpreti a začali sa s nimi objímať.

Povedomie o nich zvýšil nešťastný incident

Kapele sa na konci roka 2022 stala nešťastná udalosť, kedy museli Adama Draguna, speváka a textára, hospitalizovať. Počas ich vystúpenia v klube Orlovňa v Skalici boli fyzicky napadnutí a spevák kapely musel podstúpiť dvojitú fraktúru sánky. Kým ho však ošetrili, v koncerte pokračovali, a tak im Adam na mikrofóne nechal na pamiatku svoju zaschnutú krv. Tento incident prispel k zvýšeniu povedomia o skupine.

V rozhovore pre hudba.zoznam.sk Adam povedal, že ich skupina patrí medzi záujemcov o témy aktivizmu, no sám by ich ako aktivistickú kapelu neoznačil. „Zavesiť vlajku, napísať pesničku alebo zahrať DJ set nie je aktivizmus,“ tvrdí ďalej spevák. „Nie som program celoživotného vzdelávania, aby som vo svojich textoch vysvetľoval triviality typu „fašizmus je zlý“, „ dodal.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach