Europa 2 - Maxximum muziky

Z výletu sa stal boj o život. Žena prežila vďaka alkoholu a sladkostiam

Príbeh ako z dramatického filmu. 48-ročná žena prežila päť dní v austrálskej buši len vďaka vínu a sladkostiam. Tie chcela pôvodne darovať svojej matke, no vtedy ešte netušila, že jej zachránia život.

Podľa bbc.com si pani Ip chcela v nedeľu spraviť krátky výlet autom cez buš v štáte Viktória. Keď však zle odbočila, jej auto zapadlo v blate a nedalo sa s ním pohnúť. Bežne alkohol nepije, no v tom momente bola odkázaná len na fľašu vína a sladkosti. Kvôli zlému zdravotnému stavu sa rozhodla zostať v aute, pretože najbližšie mesto bolo až 60 kilometrov ďaleko. Nakoniec ju po piatich nociach strávených v bojových podmienkach objavili záchranári, ktorí v rámci pátrania prelietali ponad ňu.

„Myslela som si, že tu umriem. Celé telo sa mi v piatok vyplo,“ vyjadrila sa k situácii pani Ip. Prvé veci, ktoré jej prešli mysľou, boli „voda a cigareta“. „Vďakabohu, že policajtka mala cigaretu,“ povedala pre 9News Australia. Dokonca napísala aj list svojim blízkym v prípade, že by to neprežila. Kvôli dehydratácii bola potom prevezená do nemocnice, no odvtedy sa už aj vrátila domov do Melbourne, píše ďalej spomínaný portál.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach