Europa 2 - Maxximum muziky

Aký pán, taký pes? Títo psíci vyzerajú presne ako ich majitelia!

Aký pán, taký pes, s týmto tvrdením si sa už určite stretol. Ak máš aj ty sám psa, tak je veľmi pravdepodobné, že si toto počul už viac, ako raz. Vo väčšine prípadov sa to však myslí tak, že aké povahové vlastnosti má človek, tak také črty vykazuje aj jeho pes.

Na internete sa však objavili fotografie psíkov a ich pánov, ktorí sa na seba neuveriteľne podobajú. Nejde však len o akési dohady – je skutočne vedecky dokázané, že podobnosť tam skutočne môže byť. Podľa štúdie z roku 2014, ktorá bola publikovaná v časopise Psychological Science, ľudia boli schopní priradiť fotografie psov k ich majiteľom, a to na základe fyzických podobností, informuje portál bestlifeonline.com.

Druhá štúdia, ktorá bola publikovaná o rok neskôr v inom vedeckom časopise, odhalila, že podobnosť sa má dať zistiť najlepšie podľa očí. Doposiaľ nie je jasné, či si ľudia vyberajú psov podvedome podľa toho, či sa na nich podobajú, alebo ide len o náhodu. Podobnosť ľudí s ich domácimi miláčikmi však nie je žiadna kuriozita.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Viac fotografií nájdeš TU!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach