Europa 2 - Maxximum muziky

Megan Fox priznala pravdu: Trpí telesnou dysmorfiou

Herečka Megan Fox v interview pre Sports Illustrated Swimsuit Issue prezradila, čo ju trápi už niekoľko rokov. V otvorenej spovedi priznala, že svoje telo nikdy nemala rada. V rozhovore však priblížila aj svoj súkromný život, zaspomínala na detstvo i to, ako sa trápi s prijatím samej seba.

„Trpím telesnou dysmorfiou. Nikdy som samú seba nevidela tak, ako ma vidia iní ľudia,“ povedala. Zároveň dodala, že v živote sa jej nestalo, ani raz, že by mala rada svoje telo, čo mnohých prekvapilo, nakoľko ju milióny ľudí považujú za jednu z naj sexi žien na svete.

Čo je telesná dysmorfia?

Na portáli zena.sme.sk sa píše, že telesná dysmorfia nie je len akési znížené sebavedomie, ale skutočný problém. V skutočnosti ide o psychickú poruchu, píše spomínaný portál. Telesná dysmorfia môže podľa portálu lekár.sk závažne ovplyvniť bežné fungovanie každého jedinca, ktorý trpí touto poruchou. Ovplyvňovať môže sféry, ktoré súvisia so zamestnaním, spoločenským životom i vzťahmi a dokonca môže viesť až k depresii či sebapoškodzovaniu.

Porucha, o ktorej je reč, sa prejavuje tak, že ľudia, ktorí ňou trpia, sú chorobne zameraní na určitú časť svojho tela a dokonca môžu trpieť prehnanými obavami z toho, ako vyzerajú, píše sa na portáli zena.sme.sk.

„Keď som bola malá, trpela som akousi posadnutosťou, že by som mala vyzerať inak, ako vyzerám,“ priblížila Megan v rozhovore. Netuší však, prečo sa v tak mladom veku takto cítila. Na otázku na to, čo by chcela, aby si na nej ľudia všimli ako prvé, odpovedala jednoducho. „Nechcem, aby si všimli môj výzor. Chcem, aby si ako prvé všimli moju auru,“ povedala a dodala, že podľa nej má dúhovú auru, a to je niečo unikátne.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach