Europa 2 - Maxximum muziky

Film Killers of the Flower Moon príde do kín už budúci týždeň. Leonardo DiCaprio v ňom stvárni hlavnú úlohu

Na tohtoročnom filmovom festivale v Cannes, ktorý sa konal v máji, si snímka Killers of the Flower Moon vyslúžila neuveriteľný 9-minútový standing ovation, čím tromfla film s Johnnym Deppom Jeanne Du Barry, ktorý dostal na medzinárodnom filmovom festivale vo Francúzsku 7-minútový aplauz. V hlavnej úlohe sa predstaví Leonardo DiCaprio, zatiaľ čo o réžiu sa postaral Martin Scorsese. Ide už o šiestu spoluprácu týchto dvoch talentovaných pánov píše web people.com. Ako sa v prvom traileri ukázalo, máme sa zrejme na čo tešiť!

„Natočili sme to pred niekoľkými rokmi v Oklahome,“ hovorí Scorsese. „Bolo tam veľa trávy. Ja som New Yorčan. Bol som veľmi prekvapený. Bola to úžasná skúsenosť,“ dodal na adresu jeho diela. Na festivale sa k nim pridal aj herec Robert De Niro, ktorý si vo filme zahral strýka Leonarda DiCapria. Ten stvárnil Ernesta a jeho manželku Mollie hrá Lily Gladstone. DiCaprio však nie je jediným veľkým menom, ktoré sa vo filme predstaví. V snímke si zahrá aj Robert DeNiro i Brendan Fraser, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal a iní.

Inšpirovaný je skutočnými udalosťami

Tento film, inšpirovaný skutočnými udalosťami, je westernové krimi, ktorého dej sa odohráva v 20. rokoch minulého storočia v Oklahome. Sústredí sa na sériové vraždy, ktoré vykonávali členovia národa Osageovcov. Tí zbohatli vďaka rope objavenej v tom období na ich území. Tieto udalosti boli neskôr nazvané aj vládou teroru, informuje ďalej spomínaný portál.

Martin Scorsese režíroval film a napísal ho spolu so scenáristom Ericom Rothom, ktorý stojí za filmami ako Duna či Forrest Gump. Leonardo DiCaprio má zásluhy aj ako výkonný producent. Killers of the Flower Moon bude mať premiéru vo vybraných kinách 6. októbra. Ďalej sa rozšíri 20. októbra a bude dostupný aj na streamovacej platforme Apple TV+. Tvorcovia nedávno zverejnili aj druhý trailer, ktorý odkrýva viac. Pozri sa, čo ťa čaká!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach