Europa 2 - Maxximum muziky

Na svete je nedostatok ružovej! Všetka skončila v Barbielande

Tvorba pripravovaného filmu Barbie, ktorý sa dostane do kín už 20. júla, ovplyvnila produkciu ružovej farby po celom svete. Produkčná dizajnérka filmu Sarah Greenwood poznamenala, že „svetu došla ružová“. Na prípravu setu bolo potrebné obrovské množstvo ružovej fluorescenčnej farby Rosco, píše web edition.cnn.com.

„Najdôležitejšie bolo zachovať „detskosť“,“ hovorí Greta Gerwig, režisérka a spoluautorka scenára, na ktorom pracoval aj Noah Baumbach. „Chcela som, aby ružové farby boli veľmi jasné a aby bolo všetkého až priveľa.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Lauren Proud, viceprezidentka marketingu a digitálnych skúseností spoločnosti Rosco, pre CNN potvrdila, že produkcia filmu si síce vyžiadala veľa ružovej farby, no za jej pokles môžu aj iné faktory. „Sety sa vyvíjali v čase, kedy sme stále pociťovali problémy v globálnom dodávateľskom reťazci a dodávky farieb boli obzvlášť silno zasiahnuté,“ hovorí a dodáva, že filmu poskytli všetko, čo mohli. „Nevieme sa dočkať, ako to bude vyzerať vo filme!,“ vyjadrila svoje nadšenie.

Paradoxom je, že Sarah Greenwood ani Kate Spencer, ktorá stojí za dekoráciou setu, nikdy nemali žiadnu z týchto ikonických bábik od Mattela, informuje spomínaný web. Preto museli povzbudiť svoju fantáziu tým, že si objednali Barbie „Dreamhouse“ online. Hlavnú postavu si v očakávanom filme zahrá skvelá Margot Robbie a po jej boku stvárni Kena sexi Ryan Gosling prefarbený na blond. Nevieme, ako ty, ale my sa už nevieme dočkať!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach