Kobrie embryá, zhnitá ryba, alebo potkany? Toto sú najodpornejšie pochúťky sveta
Popravde, nám sa iba pri čítaní týchto „pochúťok“ dvíha žalúdok. Predstavujeme najodpornejšie jedlá svete:
Vajíčka uvarené v moči
Vajíčka sa natvrdo uvaria v moči chlapcov a patria k jarnému olovrantu v čínskej provincii Zhejiang.
Žabia šťava
Žaba sa hodí do mixéra a následne do žalúdka. Peruánci sa domnievajú, že tento žabí extrakt je silným afrodiziakom.
Potkania špecialita
Skvelá vietnamská pochúťka.
Hadia polievka
Čínska pochúťka a tradičný čínsky pokrm. Číňania veria, že je dobrá pre zdravie.
Kobrie embryá
Táto delikatesa sa ponúka na Taiwane, kde sa kobrie vajíčka a embryá jedia pre dobré zdravie.
Tieto jedlá boli len slabým odvarom toho, čo vás teraz čaká…Predstavujeme pochúťku Surströmming, čiže fermentované (zhnité) slede v konzerve.
Podľa štúdie otvorením tejto konzervy zacítite pre človeka jeden z najhorších zápachov na svete.
https://www.youtube.com/watch?v=vcnfEVqNdoA
Hákarl – po islandsky „zhnitý žralok“
Grónskeho žraloka po vylovení vložia do jamy v piesku a zahádžu štrkom tak, aby väčšie kamene ležali na žralokovi a vytláčali plyny z hnijúceho mäsa.
Pribložne po 1 až 3 mesiacoch sa mäso vykope, rozreže na pásy a nechá vysušiť na vzduchu. Odporúčanie pred zjedením: hnedú chrastu na povrchu treba odstrániť a posekať žraloka na kocky
Casu Marzu – tradičný taliansky syr
Do syra pecorina nakladie vajíčka mucha phiphila casei. Pre info, tá v Európe pomáha súdnym znalcom, pretože svojou prítomnosťou v mŕtvom tele naznačuje, ako dlho je človek mŕtvy.
Po nakladení sa začnú liahnuť larvy, ktoré sa prehrýzajú von. Základom je, že enzýmy ich tráviaceho traktu syr rozkladajú a tým je jemnejšia štruktúra.
Syr sa samozrejme je aj s týmito živými larvami a odporúčajú k nemu dať si pohár dobrého vínka.
Dobrú chuť. 🙂
zdroj: youtube/kirkaccio, emmmmmilein, sme.sk, style.hnonline.sk, autor:europa/zk