Leto na maXXimum: Dianina cuketa plnená mletým mäsom
Vo víkendovej show Leto na maXXimum sa okrem fresh informácií nielen zo sveta hudby, lifestylu a fashion, môžete tešiť aj na skvelé tipy receptov priamo od Diany.
Na nedeľu si pre vás pripravila recept na zdravú cuketu plnenú mletým mäsom.
Potebujeme:
- Cuketa 2 ks
- Olivový olej – 3 lyžice
- Cibuľa – 1 ks
- Mleté mäso – 1/2 kg
- Paradajky 3 ks
- Cesnak 1 strúčik
- Petržlenová vňať – 1 ks
- Provensálske bylinky – 1 lyžica
- Soľ – štipka
- Korenie drvené – štipka
- Syr – eidam
Postup:
Cukety umyjeme, pozdĺžne rozpolíme a vydlabeme dužinu (čím viac, tým viac mäsovej zmesi sa do nich potom vojde). Následne ich dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Vydlabanú dužinu nasekáme na väčšie kúsky, budeme ju neskôr pridávať do mäsovej zmesi.
Náplň:
V hlbšej panvici rozpálime olivový olej, na ktorom zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso a smažíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadá na malé kúsočky. Pridáme paradajky nakrájané na kocky, vydlabanú dužinu z cukety, cesnak a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno. Podľa chuti pridáme soľ a provensálske bylinky. Znížime plameň a dusíme, kým zelenina nezmäkne.
Pečieme cca na 30-45 min (podľa veľkosti cukety) v rúre vyhriatej na 150 °C. Posledných 15 min pečenia zasypeme cukety strúhaným eidamom a nechám zapiecť.
Rýchla a dobrá mňamka. Dobrú chuť!
zdroj: www.recepty.cz