Europa 2 - Maxximum muziky

Namiesto 5 € zaplatíte 15 €. Toto je najpredraženejšia krajina 3 sveta

Autorom textu je bloger a cestovateľ Milan Bez Mapy

Kostarika rozhodne patrí medzi jednu z najexotickejších krajín sveta, ktoré som kedy navštívil. Už len ten pocit, keď prejdeš hranicu z Panamy peši po moste a vstúpiš do novej krajiny, je veľmi vzrušujúci.

Kostarika leží v Strednej Amerike z oboch strán ju obmýva oceán a more. Preto má až 1289 kilometrov bielych pláží, ktoré sú biele naozaj. Pri šíre krajiny, ktorá má v najširšom bode iba 120 kilometrov je to tu samá pláž a džungľa.

V Kostarike som strávil takmer tri týždne a Puerto Viejo sa na dlho stalo mojím domovom v Kostarike. Ani neviem, prečo som sa tu cítil tak dobre, no kombinácia morského príboja, vlhkého vzduchu z pralesa a sladkých banánov, dostane hádam každého.

Milan radí: Ak sa chceš v Kostarike dobre najesť, navštív takzvané „sodas“. Ide o malé reštaurácie, ktorých menu pozostáva iba z kuraťa, ryže, fazule a šalátu. Najesť sa tu dá za približne 3 €, čo je na Kostariku naozaj málo.

Avšak, na Kostarike sa mi nepáčila jedna vec. Sú to extrémne predražené potraviny. Za úplne bežný nákup, ktorý by som spravil na Slovensku za 5 € som v Kostarike zaplatil 15 €.

Kostarika pritom patrí medzi krajiny tretieho sveta a draho je tu aj Američanom. Dôvodom je, ako inak, politika. Mnohí sa tu preto živia predajom marihuany a kokaínu a je úplne bežné stretnúť v uliciach miestnych Ticos (tak si hovoria všetci rodení Kostaričania), ako predávajú drogy.

PS: Ak chceš Milana sledovať nájdeš ho aj na Facebooku alebo Instagrame.

Ďalší článok od Milana – cestovateľa bez mapy nájdete na webe www.europa2.sk už budúcu nedeľu o 18:00 hod.

Prečítajte si tiež:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach