Europa 2 - Maxximum muziky

Vzorku drog tu dostaneš zdarma, no o bezpečnosť sa báť nemusíš

Autorom textu je bloger a cestovateľ Milan Bez Mapy

Kolumbia moja milovaná. Medzi Slovákmi stále zafixovaná ako drogový raj, ktorý je nebezpečný. Nuž, drogy v Kolumbii stále sú, rovnako ako na Slovensku a na to, aby som videl niekoho šnupať kokaín zo stola, nemusím letieť jedenásť hodín do Kolumbie. Ale keď tam už som…

Pamätám si situáciu z mesta Cartagena, ktoré leží pri Karibskom mori (a je naozaj nádherná), ako som sa prechádzal večernými ulicami. Prišiel za mnou týpek a opýtal sa „Chceš kokaín? Mám vzorky zdarma, aha!“. Zasmial som sa a odišiel. U nás dostaneš zadarmo maximálne vzorky syra v nákupnom centre, no Kolumbia sa rozhodla ísť extra.

Mesto sa severe krajiny, spomínaná Catagena, patrí medzi najkrajšie mestá Karibiku a v niečom mi pripomínala kubánsku Havanu. Neďaleká pláž Playa Blanca je označovaná za perlu Karibiku, čo môžem potvrdiť. Osobne som našiel rovnako pekné pláže aj v Kostarike či Mexiku, no Kolumbia má to svoje čaro, ktoré ešte veľa ľudí neobjavilo.

Prečo? Stále v nich panuje ten stereotyp, že Kolumbia je nebezpečná. Avšak, tak, ako si my o Kolumbii myslíme, že nás tam zabijú už pri vystúpení z lietadla, oni si myslia, že existuje Československo.

Kolumbia je dnes vzorom pre celú Južnú Ameriku, čo sa týka bezpečnosti. Mesto Medellín, ktoré mnohí poznajú zo seriálu Narcos je najbezpečnejšie mesto Kolubmie a jediné mesto v krajine, ktoré má vlastné metro. Je mi až zvláštne, že Medellín nie je hlavné mesto.

PS: Pridaj sa do Facebookovej skupiny Lovec leteniek, kde pravidelne pridávam tipy na akciové letenky. Možno čoskoro pribudne aj Kolumbia. Ak máš otázku, napíš napíš mi na Facebooku a sleduj ma na Instagrame.

Ďalší článok od Milana – cestovateľa bez mapy nájdete na webe www.europa2.sk už budúcu nedeľu o 18:00 hod.

Prečítajte si tiež:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach