Europa 2 - Maxximum muziky

Športový deň v AVION Shopping Park – 27.3.2010

V čase 10:30 – 13:00 sa bude konať Golem Zumbathon. Zumbathon je 2 a pol hodinový nepretržitý Zumba maratón. Nakoľko ľadová plocha má 450 m, očakávame cez 100 účastníkov resp. účastníčiek tohto maratónu.

Medzi 13:00 – 15:30 hodinou akcie pre návštevníkov nákupného centra (autogramiáda športovcov, predstavenie rôznych typov aerobikových cvičení, pomôcok pre fitnes, poradenstvo v oblasti cvičenia, výživy, atď…)

O 16:00 hodine – Golem Indoor cycling celebration. Štvorhodinový maratón za účasti zahraničných inštruktorov by bol vyvrcholením športového dňa. K dispozícii bude 100 bicyklov.

Na základe počtu účastníkov Golem Zumbathonu a Golem Indoor cycling celebration by malo ísť o najväčšie akcie svojho druhu konané na Slovensku.

Čo je Zumba®?

Zumba je tanečná fitnes hodina plná energie, skvelej hudby a dobrej nálady. Kombinuje dynamickú latinsko-americkú hudbu a latinsko-americké tance spolu s aeróbnymi pohybmi. Využíva tance ako Salsa, Merengue, Cumbia, Reaggaeton, Flamenco, Hip-hop, Cha-cha, Samba, Calypso, Belly Dance a mnoho viac… Vychádza z princípu, že cvičenie by malo byť zábavné a jednoduché. Sexy a energické latino rytmy vytvárajú PÁRTY ATMOSFÉRU, ktorá vás strhne do víru pohybu. Je to cvičenie, ktoré Vám zaručene zdvihne náladu!

Choreografie striedajú pomalé a rýchle rytmy na princípe intervalového tréningu s cieľom spaľovať tuky, vyformovať a posilniť celé telo. Zameriavajú sa na svalové partie ako zadok, nohy, ruky, brucho a ten najdôležitejší sval tela, vaše srdce!

Kombinácia latino a exotických rytmov vytvára skvelú party, na ktorej vytancujete 500 – 1000 kcal za hodinu a zanechá vo Vás skvelý pocit a dobrú náladu.

História Zumba® fitness – najlepšie veci vznikajú náhodou

Keď si známy kolumbijský choreograf, tanečník, choreograf a fitnes tréner celebrít Beto Perez zabudol hudbu na precvičovanie aerobiku, vytiahol z auta svoju obľúbenú kazetu s latino hudbou a začal improvizovať. Ľudia boli nadšení a dopyt po jeho hodinách začal vzrastať geometrickým radom. V Kolumbii sa stal tak populárny, že si ho speváčka Shakira najala ako choreografa pre jeden zo svojich albumov.

Po Betovom príchode do USA v roku 2001 spolu s dvomi podnikateľmi (Alberto Perlman a Alberto Aghion) vytvorili spoločnosť Zumba fitness, založenú na Betovej filozofii „priniesť do sveta fitnes zábavu“ a začalo sa nové šialenstvo, ktoré uchvátilo milióny ľudí na celom svete.

K júlu 2009 sa Zumba sa teší obrovskému úspechu vo viac ako 75 krajinách na celom svete, 5 miliónov ľudí navštevuje hodiny aspoň raz týždenne…Prečo je to tak? Lebo je to tá najlepšia party, akú ste kedy zažili!

Tajomstvo úspechu Zumba® fitness

Zumba je skvelá nielen pre vaše telo, ale hlavne pre vašu myseľ. Čo tak zabudnúť na bežné problémy všedného dňa a prísť vytancovať všetky svoje starosti? Vysoká dávka endorfínov zaručená!

Zábava…Je to typ cvičenia, ktoré budete chcieť robiť každý deň a budete sa z neho tešiť. Účastníci cvičenia sa bavia ako na party a ani si neuvedomujú, že cvičia.

Jednoduchosť…Môžete začať na akejkoľvek úrovni. Zumba je určená pre všetkých bez ohľadu na vek, kondíciu, tanečné či športové skúsenosti.

Efektivita…Princíp intervalového tréningu maximalizuje výdaj kalórií, spaľovanie tukov a formovanie svalov.

Je to iné…Hudba, kroky, pohyby, pocit…úplne iné ako ste doteraz zažili!

FAQ
Je Zumba® určená aj pre začiatočníkov?

ÁNO ÁNO ÁNO 🙂 Na Zumba hodinách sú vítaní všetci bez ohľadu na vek a kondíciu, či pohybové skúsenosti. Každý si môže tempo a kroky prispôsobiť svojim potrebám. Počúvajte hudbu, uvoľnite sa a všetko príde samo. Pohyby sú jednoduché, zábavné a jednotlivé kroky sa opakujú. Ak náhodou „nechytíte“ daný krok, nič sa nedeje, hlavne sa neprestávajte sa hýbať. Podarí sa na druhý krát, alebo si vymyslíte vlastnú variáciu – fantázii sa medze nekladú. Samozrejme, pravidelnosť prináša skvelé výsledky – každý začiatočník sa po pár hodinách stane pokročilý 🙂

2. Som tanečné drevo 🙂 Je Zumba® určená aj pre mňa?

Zumba je určená pre všetkých, tanečné či fitnes skúsenosti nie sú potrebné. Nikto nebude hodnotiť alebo kritizovať Vaše pohyby. Každý človek má svoj unikátny tanečný štýl a všetci sa stretávajú na Zumba hodinách aby sa skvele zabavili a urobili niečo prospešné pre svoje telo a kondíciu. Jediné čo je naozaj potrebné je Váš pozitívny prístup 🙂

3. Čo si obliecť na hodinu Zumba® fitness? Naša večná dilema 🙂

Vhodné je pohodlné oblečenie (ako napríklad na aerobik), ktoré neobmedzuje Váš pohyb, je dôležité, aby ste sa cítili príjemne a uvoľnene. Zumba dýcha letnou atmosférou, nebojte sa farieb a kreativity. Odporúča sa športová obuv – tenisky, ideálne s odpruženou podrážkou, ktorá tlmí nárazy a šetrí tak Vaše kĺby. Najdôležitejšou súčasťou Vášho „outfitu“ je úsmev na tvári 🙂

4. Čo si mám so sebou priniesť?

Môžete očakávať energické pohyby, pri ktorých sa okrem skvelej zábavy zaručene aj poriadne zapotíte! Preto treba dbať na dostatočný prísun tekutín, nezabudnite vodu a uterák.

SCHWINN CYCLING

Schwinn Cycling je super efektívny kardio tréning, ktorý prenáša zážitky zo skutočnej jazdy na bežnom bicykli do fitnes klubu. Ľahko naučiteľné pohyby sa menia vzhľadom k motivačnej hudbe. Tempo hudby udáva rýchlosť šliapania. techniky jazdy napodobujú stúpanie do kopca, jazdu po rovine aj nerovnom teréne. Špeciálny brzdný systém a výbava bicykla pomáha pri tvorbe zmien terénu a prináša zážitok zo skutočnej jazdy. Tréning s neskutočnou skupinovou dynamikou je oslobodený od súťaživej povahy medzi účastníkmi, keďže každý klient si určuje vlastnú pulzovú frekvenciu a spôsob tréningu.
Certifikovaný inštruktor vytvára stimulujúce lekcie napodobňujúce horskú alebo cestnú jazdu. Asistuje vám pri dosahovaní špecifických tréningových cieľoch, pomáha vylepšovať pozície tela a techniku jazdy /kvalita šliapania, či svalová koordinácia/
Pripravuje bezpečné a efektívne hodiny s prihliadaním na pulzové frekvencie, vyberá motivačnú hudbu a vyučuje lekcie s nadšením a to najdôležitejšie, pripraví vás na jarnú sezónu.
5 hlavných dôvodov prečo sa zúčastniť:

1 – Skupinová atmosféra….objavte aké je zábavne šliapať na bicykli v skupine ľudí vo vašom vlastnom tempe, inštruktor, hudba a skupinová atmosféra vás budú motivovať!!!

2 – Jednoduchosť…každý sa môže zúčastniť. Všetko čo potrebujete vedieť je jazda na bicykli.

3 – Silné srdce….bicyklovanie pomáha v prevencii srdcových chorôb. Vždy jazdite podľa vlastných pocitov a podľa vašej pulzovej frekvencie. Tento tréning posilňuje váš kardiovaskulárny systém a dlhodobo zlepšuje vašu telesnú kompozíciu. V priebehu niekoľkých týždňov budete cítiť rozdiel vo vašej fyzickej kondícií.

4 – Zdravé telo…bicyklovanie zlepšuje vás kĺbový aparát, zvyšuje koordináciu a posilňuje svaly. Zároveň napomáha k spevneniu kostí a je aj prevenciou proti vzniku osteoporózy.

5 – Optimálne prispôsobenie….bicyklovanie sedí všetkým vekovým skupinám – každý sa môže zúčastniť a nastaviť vlastné tempo tréningu. Každý si určuje vlastnú intenzitu lekcie. Všetko je prispôsobené vašim potrebám : profil hodiny, výber hudby i atmosféra.

Rozdelenie profilov hodín podľa náročnosti a špecifických cieľov jednotlivých klientov, z ktorých si môžu vyberať vzhľadom k ich momentálnej kondícii alebo plánovanému cieľu:

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach