Europa 2 - Maxximum muziky

Dnes v Nočnej Show Juraj Tabak

Dnes privíta Binďo vo svojej Nočnej Show 3 násobného majstra sveta v karate, športového trénera a poradcu v oblasti výživy.

Juraj Tabak sa narodil v Žiline. Bol utiahnutý chlapec, s veľkými problémami so sebavedomím. Bol chudokrvný, často vynechával školu, mával stále zvýšenú teplotu, ležal v nemocnici, nikto mu neprišiel na to čo mu bolo. Tým, že sa nestýkal s kolektívom, sa uzavrel do seba a mal problém si nájsť kamarátov. Na základnej škole bol šikanovaný dosť intenzívne staršími školákmi. Posledná kvapka pretiekla, keď ho dvaja miestni „machri“ držali a tretí mu rozbil o hlavu hrubý ľad a spôsobil otras mozgu. Vtedy sa otec rozhodol veľmi dobre a povedal si že ak má z neho byť chlap a nie padavka, tak musí s Jurajom niečo robiť. Doviezol ho na prvý tréning a možno vtedy netušil že mu zmenil život. Juraj bol veľký antitalent. Ale odkedy si prvýkrát obliekol kimono tak sníval o tom aký to môže byť pocit byť majstrom sveta. Prvú medailu vyhral 1.apríla 2000. Bola to strieborná medaila a prehral s dobrým kamarátom, takže prehra až tak nebolela. S medailou šiel celú cestu domov a spal som s ňou celú noc. Ale zvyšok sezóny nedopadol dobre. Vypadol vždy v prvom kole. Ale neskôr sa zaťal a začal trénovať pomimo normálnych klubových tréningov. Spolu s kamarátmi chodil robiť 200 žabákov každé ráno o 5 pred školou. Od vtedy sa stala jeho denná rutina mať minimálne dva tréningy za deň. Po čase sa drina oplatila. Začal získavať medaile v menších súťažiach neskôr sa stal majstrom Slovenska, potom úspech zopakoval ešte 8 krát. Neskôr vyhrával turnaje v zahraničí, ale to už bol stredoškolák gymnazista. V roku 2010 sa mu splnil životný sen a stal sa majstrom sveta. Odvtedy problémy so sebavedomím a šikanou nemá . Ale dáva si veľký pozor aby nebol namyslený, pretože si uvedomuje, že vyhrať majstrovstvá sveta je jedna vec a vyhrať harmonický a krásny život so správnou a milovanou polovičkou a krásnym dieťaťom po svojom boku je oveľa väčšie majstrovstvo. Momentáne trénuje mladých karatistov, ktorým rád predáva svoje skúsenosti a ich zápasy prežíva ťažšie ako svoje. Takisto trénuje ľudi, ktorí chcú byť v dobrej kondícii, chcú sa naučiť sebaobranu, prípadne zmeniť postavu, zosilnieť alebo sa len jednoducho cítiť fit. Takisto radí v oblasti regenerácie a výživy. Jeho snom bolo byť majster sveta a zahrať si v akčnom filme. Oba sny sa splnili. Aj keď filmový sen len z polovice, nakoľko filmy boli len v menšom formáte. Od malička bol jeho idolom akčný herec a rodák z Belgicka Jean Claude van Damme. Po prvej výhre na majstrovstvách sveta dokonca vyšiel v bulvári článok kde prirovnávali Juraja práve k jeho filmovému vzrou Jean Claudovi. Juraj momentálne žije sám v podkrovnom byte v Žiline, trénuje karate, ako doplnok začal trénovať Thajský box pod vedením majstra sveta v thajskom boxe a dobrého kamaráta Richarda Šimka. Plánuje pokračovať so všetkými aktivitami, no jeho hlavná priorita je nájsť harmóniu v živote a skĺbiť prácu, karate, osobný život, koníčky do jedného pekného celku ktorý bude fungovať.

Najcennejšie výsledky

– najúspešnjejší športovec Žiliny za rok 2010
– najúspešnejší športovec Žiliny za rok 2011
– majster sveta v individuálnej kategórii 2010
– majster sveta v družstvách 2010
– majster sveta v družstvách 2011
– vicemajster sveta v individuálnej kategórii 2011
– vítaz Európskeho pohára v Polsku 2010
– 9 náspbný majster Slovenska
– víťaz medzinárodných turnajov na Slovensku, v Poľsku, v Nemecku, v Chorvátsku, v Slovinsku, v Srbsku

[oldEvropaGallery src=“6809/144.jpg“] [oldEvropaGallery src=“6809/145.jpg“] [oldEvropaGallery src=“6809/451.jpg“] [oldEvropaGallery src=“6809/471.jpg“]

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach