Leto na maXXimum: Dianin figovo-kokosový mrežovník
Vo víkendovej show Leto na maXXimum sa okrem fresh informácií nielen zo sveta hudby, lifestylu a fashion, môžete tešiť aj na skvelé tipy receptov priamo od Diany.
Na nedeľu si pre vás pripravila recept na skvelý figovo-kokosový mrežovník.
Na cesto potrebujete:
- 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 100 g ovsenej múky (alebo najemno zomleté ovsené vločky)
- 70 g trstinového alebo kokosového cukru
- 2 vajíčka
- 200 g masla
Na plnku potrebujete:
- 200 g sušených fíg
- 1 lyžicu citrónovej šťavy
- 4 lyžice strúhaného kokosu
- 3 lyžice horúcej vody
- domáci alebo iný kvalitný jahodový džem
Postup:
- Z uvedených surovín vymiesime cesto a necháme ho v chladničke tak pol hodniku odležať
- následne cesto vyberieme, necháme chvíľočku pri izbovej teplote odležať a potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske do potrebnej veľkosti
- cesto položíme do najlepšie okrúhlej vymastenej a vysypanej formy a utlačíme. Zvyšky zmiesime dokopy a natento vyvaľkáme. (tie neskôr pokrájame na pásiky a ozdobíme povrch koláča)
- Dáme sa na prípravu plnky: figy, citrónovú šťavu, kokos a horúcu vodu dáme do kuchynského robota a najemno zmixujeme. Hmotou potrieme koláč – rovnomerne
- Pridáme vrstvu džemu a ozdobíme mriežkami
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút.
Potom koláčik necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť…
A takto vyzerá ten od Dianky…pripravila nám ho a musíme povedať, chutí výborne. 🙂