Europa 2 - Maxximum muziky

Herec Ryan Reynolds otvorene o svojich problémoch: Cítim sa, ako keby som mal dve osobnosti

Obľúbený Ryan Reynolds priznal závažné ochorenie, s ktorým bojuje. V rozhovore pre CBS Sunday Morning povedal, že celý život trpí úzkosťami, ktoré mu do značnej miery znepríjemňujú život. V rozhovore, ktorý sa primárne sústredil na promovanie filmu The Adam Project, tiež prezradil, že keď ho prepadne úzkostný stav, má pocit, ako keby mal v sebe dve osobnosti.

Úzkostná porucha nie je nevídanou psychickou poruchou. Vo všeobecnosti je rozšírenejšia u žien ako u mužov a zväčša sa prejavuje vo veku 35 až 55 rokov. Aj napriek tomu, že existuje mnoho výskumov, ktoré vysvetľujú jej príčinu vzniku, u mnohých ľudí vznikne bezdôvodne, uvádza portál nhs.uk.

Ak je spomínaná porucha liečená a podchytená, v mnohých prípadoch nie je život ohrozujúca, no dokáže skomplikovať bežné fungovanie. Skúsenosti s tým má aj Ryan, ktorý pre CBS uviedol príklad zo života. Keď išiel do talkshow Davida Lettermana a čakal v zákulisí, kým sa odtiahne opona a on vystúpi na stage, zažil obrovský nával paniky.

„Ja zomriem. Fakticky tu zomriem, išlo mi v hlave a zároveň som mal pocit, že sa stane niečo príšerné,“ priznal sa herec. Avšak akonáhle sa otvorila opona, upokojil sa, pretože „ten druhý“ prebral kontrolu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach