Europa 2 - Maxximum muziky

Posedí si poriadne dlho. Spevák R Kelly dostal ďalších 20 rokov za sexuálne zneužívanie maloletej osoby

Má to zrátané: Americký spevák R Kelly sa topil v problémoch už niekoľko rokov. Najprv bol odsúdený na 30 rokov za sexuálne trestné činy, vrátane držania detskej pornografie, no teraz sa k tomu pridalo ďalších 20 rokov.

Celý trest, za ktorý bol odsúdený, okrem jedného roka, si odpyká v rovnakom čase ako spomínaný predchádzajúci 30-ročný trest. Ten dostal ešte minulý rok v New Yorku, uvádza portál nytimes.com. Pred rokom bol obvinený z vydierania a obchodovania so sexom, zatiaľ čo najnovší trest dostal za sexuálne zneužívanie maloletej osoby. Podľa dostupných informácií mal mať minimálne tri videá, na ktorých mal obťažovať svoju, vtedy 14-ročnú, krstnú dcéru.

Federálni prokurátori však žiadali, aby si okrem predchádzajúceho rozsudku odsedel 25 rokov, pretože podľa nich je nebezpečný pre spoločnosť a zároveň uviedli, že počas súdneho procesu neukázal žiadnu ľútosť.

V súčasnosti 56-ročný bývalý spevák sa preslávil v roku 1996 so skladbou I Believe I Can Fly, ktorá sa okamžite po vydaní stala veľkým hitom. V roku 1997 sa dokonca dostala na druhé miesto prestížneho rebríčka Billboard Hot 100.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Daj si podcast, nech si kdekoľvek

Nechaj sa uniesť do sveta hudby, zábavy a inšpiratívnych príbehov!

Počúvať

Europa 2 na sociálnych sieťach